TAV: Air Serbia do të rinovojë linjën ajrore Beograd-Ohër nga qershori 2023

TAV: Air Serbia do të rinovojë linjën ajrore Beograd-Ohër nga qershori 2023

Biletat e linjës ajrore janë në shitje dhe mund të rezervohen në faqen e internetit të linjës ajrore


Linja ajrore kombëtare serbe, Air Serbia, do të rifillojë fluturimet ndërmjet Beogradit dhe Ohrit nga qershori i këtij viti, njofton TAV Maqedonia, operatori i Aeroportit Ndërkombëtar Shkup dhe Aeroportit Shën Apostulli Pal Ohër, pas njoftimit të linjës ajrore për rifutjen e kësaj lidhjeje ajrore.

Ohri, perla maqedonase dhe qendra turistike dhe kulturore maqedonase, do të ketë lidhje ajrore me Beogradin katër herë në javë, pra çdo të hënë, të mërkurë, të premte dhe të shtunë, nga 5 qershori 2023. 

“TAV si operator aeroporti mirëpret gjithmonë vendimet e linjave ajrore për linja ajrore dhe fluturime të reja apo të rinovuara. Jemi të lumtur që Aeroporti Shën Apostulli Pal Ohër do ta shtojë sërish këtë linjë ajrore në rrjetin e saj dhe do të shërbejë fluturimin Beograd-Ohër-Beograd, të cilin Air Serbia do ta ofron prap pasi u ndal në vitin 2017. Kjo lidhje ajrore do të thotë që turistët nga Serbia do të mund të udhëtojnë në Ohër me avion dhe të vizitojnë rrethinën dhe rajonin e Liqenit të Ohrit në mënyrë më të shpejtë dhe më komode. Për më tepër, kjo linjë do të hapë më tej destinacione të reja për qytetarët tanë dhe për njerëzit në zonën e gravitetit të rajonit të Ohrit, pasi Air Serbia fluturon në mbi 70 destinacione në Evropë, Mesdhe, Amerikën e Veriut, Azi dhe Afrikë, që paraqet një tjetër avantazh dhe komoditet për pasagjerët tanë”, tha Metin Batak, Drejtor i përgjithshëm i TAV Maqedoni. 

Biletat e linjës ajrore për këtë linjë ajrore të rinovuar janë në shitje dhe mund të rezervohen në faqen e internetit të Air Serbia, https://www.airserbia.com/en/destinations/flights-to-ohrid, si dhe në aplikacionin celular të Air Serbia, i disponueshëm si për Android ashtu edhe për iOS.

Siç deklaruan përfaqësuesit e Air Serbia, kthimi i Ohrit në rrjetin e fluturimeve të linjës ajrore është një shtesë e madhe dhe ata janë të bindur se pasagjerët mezi e presin këtë shërbim nga Ohri dhe janë të kënaqur që ky qytet magjepsës do të jetë më i aksesueshëm.

“Gjatë vitit 2023, Air Serbia do të shtojë mbi 20 destinacione të reja në rrjetin e saj që nuk ishin planifikuar të fluturonin në vitin 2022 dhe ne jemi veçanërisht të kënaqur që Ohri është në mesin e këtyre destinacioneve. Fluturimet ndërmjet Beogradit dhe Ohrit do të operojnë katër herë në javë dhe do të lejojnë pasagjerët nga rajoni dhe nga mbarë Evropa të përjetojnë vendet dhe atraksionet kulturore dhe historike të Ohrit”, tha Bosko Rupiq, Drejtor i përgjithshëm i çështjeve tregtare dhe strategjive i Air Serbia.

Me këtë linjë ajrore të re nga Aeroporti Shën Apostulli Pal Ohër, si dhe me njoftimet për linja të reja nga Aeroporti Ndërkombëtar Shkup, TAV Maqedoni pret një sezon veror të ngarkuar dhe pret që viti 2033 të jetë viti i rimëkëmbjes së plotë pas pandemisë.

Dy aeroportet maqedonase, Aeroporti Ndërkombëtar Shkup dhe Aeroporti Shën Apostulli Pal Ohër, e mbyllën vitin 2022 me një rikuperim të ndjeshëm të trafikut ajror të pasagjerëve, duke arritur në rreth 2.4 milionë pasagjerë, ose gjithsej 2.371.423 pasagjerë dhe 19.448 fluturime të shërbyera.  

Aktualisht, 11 linja ajrore fluturojnë nga Aeroporti Ndërkombëtar Shkup (Air Serbia, Austrian Airlines, Croatia Airlines, Edelweiss, Chair Airlines, Pegasus Airlines, Turkish Airlines, LOT, Aegean, Wizz Air, Easyjet) në 36 destinacione, ndërsa nga Aeroporti Shën Apostulli Pal Ohër, dy linja ajrore (Wizz Air, Chair Airlines) fluturojnë në 4 destinacione.