WIZZ AIR DHE TAV MAQEDONIA SHPALLIN ZGJERIM ME LINJA TË REJA AJRORE DHE AEROPLANIN E 6-TË ME BAZË NË AEROPORTIN E SHKUPIT

WIZZ AIR DHE TAV MAQEDONIA SHPALLIN ZGJERIM ME LINJA TË REJA AJRORE DHE AEROPLANIN E 6-TË ME BAZË NË AEROPORTIN E SHKUPIT

•    Gjithsej gjashtë avionë do të vendosen në Aeroportin Ndërkombëtar Shkupit nga dhjetori 2023
•    Dy linja ajrore të reja dhe frekuencë e shtuar e 9 destinacioneve ekzistuese nga Aeroporti Ndërkombëtar Shkup
•    Wizz Air rrit më tej rrjetin e saj nga Maqedonia e Veriut në gjithsej 35 linja ajrore, duke plotësuar orarin më të madh ndonjëherë në 2023 dhe duke forcuar pozicionin e saj si linja ajrore më e madhe në vend

Wizz Air, linja ajrore më e madhe në Maqedoninë e Veriut dhe linja ajrore më e qëndrueshme për mjedisin në nivel global sot njoftuan zgjerimin e mëtejshëm duke caktuar një tjetër avion në bazën e saj në Shkup, njofton TAV Maqedonia, kompania që menaxhon dy aeroportet maqedonase - Aeroporti Ndërkombëtar Shkup dhe Aeroporti Apostulli Shën Pal i Ohrit.

Wizz Air do të hapë dy linja ajrore të reja nga Shkupi, për në Lubjanë dhe në Luksemburg, të planifikuara për vjeshtën dhe dimrin e ardhshëm, dhe do të caktojë një avion shtesë në Shkup, i cili do të rrisë bazën e tij në kryeqytetin maqedonas në gjithsej 6 avionë nga dhjetori 2023.
Kompania ajrore gjithashtu do të rrisë frekuencat e nëntë linjave ajrore ekzistuese, në fluturimet e saj nga Shkupi në: Dortmund, Bremen, Memingen, Berlin, Karlsruhe/Baden-Baden (Gjermani), Romë Fiumiçino (Itali), Sharloa Bruksel (Belgjikë), Bratisllavë ( Sllovaki) dhe Eindhoven (Holandë). Do të ketë fluturime për në Berlin, Eindhoven dhe Bruksel çdo ditë.

Biletat e avionit janë tashmë të disponueshme në faqen e internetit wizzair.com ose në aplikacionin celular Wizz Air's mobile app. 

“Ne jemi të lumtur që po zgjerojmë operacionet tona ajrore në Shkup dhe të prezantojmë linja të reja për në Luksemburg dhe Lubjanë. Maqedonia e Veriut ka një vend të rëndësishëm në rrjetin e gjerë të Wizz Air dhe ne jemi krenarë që jemi lider i tregut në vend. Duke rritur frekuencat tona në nëntë linja dhe duke ofruar destinacione të reja, ne synojmë t'u ofrojmë pasagjerëve tanë lidhje të pashembullt dhe përvoja udhëtimi. Dëshiroj të falënderoj kolegët tanë nga Aeroporti Ndërkombëtar Shkup për partneritetin e tyre të shkëlqyer, si dhe Ministrinë e transportit dhe lidhjeve për mbështetjen e tyre në punën me ne për të ndërtuar lidhje më të mirë ajrore në Maqedoninë e Veriut”, tha Roland Tishner, Drejtor ekzekutiv dhe zyrtar për operacionet në Wizz Air Hungari. 
“Në TAV Maqedoni jemi të lumtur me këtë lajm të mirë që Wizz Air ka marrë vendim për të vendosur avionin e gjashtë në bazën e tyre në Aeroportin Ndërkombëtar Shkup. Ky hap do të rezultojë në rritjen e përgjithshme të aeroportit të Shkupit duke e bërë aeroportin tonë një zgjedhje edhe më tërheqëse për udhëtarët e biznesit dhe të kohës së lirë. Vendosja e avionit të gjashtë në bazë është një moment historik që nënkupton besimin që partnerët tanë na kanë si operator aeroporti. Do të jetë një kapitull i ri në rrugëtimin tonë drejt përsosmërisë dhe do të shërbejë si një katalizator për rritje dhe zhvillim të mëtejshëm. Ne mezi presim të përqafojmë këtë mundësi dhe të ofrojmë një përvojë të jashtëzakonshme si për linjën ajrore ashtu edhe për pasagjerët tanë të çmuar. Gjithashtu falënderoj Wizz Air për vendimin e tyre dhe Ministrinë e transportit dhe lidhjeve për mbështetjen e vazhdueshme”, tha Nexhat Kurt, Drejtor i përgjithshëm i TAV Maqedoni.
Me këtë zgjerim të fundit, Wizz Air forcon pozicionin e saj si një lider tregu, duke ofruar një rrjet të gjerë linjash ajrore dhe lidhje të pandërprera nga Shkupi: numri i përgjithshëm i linjave ajrore nga Maqedonia e Veriut tani është 35, duke përfshirë dy ato të sapo shpallura. Vendimi i linjës ajrore për të caktuar një aeroplan shtesë në Shkup përforcon angazhimin e saj për të mbështetur ekonominë lokale, turizmin dhe sektorët e biznesit. Duke shërbyer si një investim i rëndësishëm në treg, kjo ndarje do të krijojë dhjetëra vende të reja pune direkte dhe indirekte në vend, duke përfshirë pozitat e pilotëve dhe ekuipazhit të kabinës, përveç mbi 250 personave të punësuar tashmë drejtpërdrejt nga Wizz Air në Maqedoninë e Veriut.

LINJAT E REJA AJRORE TË WIZZ AIR NGA MAQEDONIA E VERIUT

Linjat

Frekuenca

Çmime nga **

Fillim

ShkupLuksemburg

E hënë, e mërkurë, e premte

MKD 1869 / 29.99 EUR

18 dhjetor 2023

Shkup Lubjanë

E martë, e enjte, e shtunë***

MKD 1559 / 24.99 EUR

27 shtator 2023

 

FREKUENCA E RRITUR E WIZZ AIR NGA MAQEDONIA E VERIUT

Linja

Ndryshimi

Shkup – Dortmund

nga 7 10 fluturime në javë

Shkup – Memingen

nga 7 9 fluturime në javë

Shkup Eindhoven

nga 4 7 fluturime në javë

Shkup – Berlin

nga 4 7 fluturime në javë

Shkup – Bruksel Sharloa

nga 4 7 fluturime në javë

Shkup – Romë Fiumiçino

nga 3 5 fluturime në javë

Shkup – Karlsruhe/Baden-Baden

nga 3 4 fluturime në javë

Shkup – Bratisllavë

nga 3 4 fluturime në javë

Shkup – Bremen

nga 2 3 fluturime në javë

 

* Sipas CAPA – Centre for Aviation Awards for Excellence/Qendra për çmimet e aviacionit për përsosmëri 2022

** Çmimi me një drejtim duke përfshirë tarifën e administrimit. Përfshihet një çantë dore (maksimumi: 40x30x20cm). Çanta me rrota dhe çdo pjesë e bagazhit të kontrolluar i nënshtrohen tarifave shtesë. Çmimi vlen vetëm për rezervimet e bëra në wizzair.com dhe aplikacionin celular WIZZ.

*** Me 2 fluturime në javë të mërkurën dhe të dielën deri në fund të sezonit veror 2023