TAV ka instaluar një pajisje të re moderne skanimi prej 2.4 milionë eurosh për sistemin e trajtimit të bagazheve në Aeroportin Shkup

TAV ka instaluar një pajisje të re moderne skanimi prej 2.4 milionë eurosh për sistemin e trajtimit të bagazheve në Aeroportin Shkup

TAV Maqedoni, filial i TAV Aerporte, ka përfunduar avancimin e sistemit të trajtimit të bagazheve dhe instalimin e pajisjes së re të skanimit të bagazheve në Aeroportin Shkup, që paraqet një tjetër investim kapital në vlerë prej 2,4 milionë euro. Tani e tutje, pasagjerët mund të mbërrijnë në aeroport si më parë, 2 orë para fluturimit të tyre.

TAV Maqedoni, filial i TAV Aerporte, ka përfunduar avancimin e sistemit të trajtimit të bagazheve dhe instalimin e pajisjes së re të skanimit të bagazheve në Aeroportin Shkup, që paraqet një tjetër investim kapital në vlerë prej 2,4 milionë euro.

Procesi i përmirësimit të sistemit të trajtimit të bagazheve në Aeroportin Ndërkombëtar Shkup dhe instalimi i pajisjes së re të skanimit filloi më 9 tetor dhe përfundoi më 28 nëntor.

I gjithë projekti u përfundua në më pak se 2 muaj, gjatë së cilës aktivitetet përfshinin çmontimin e pajisjes me rreze x "Standard 2", instalimin e një pajisjeje të re skanimi "Standard 3" dhe testimin e teknologjisë më të fundit përpara se të vihej në funksion.

“TAV, si operator lider aeroporti, ka kënaqësinë të njoftojë përfundimin e projektit të madh dhe investimin e konsiderueshëm në përmirësimin e sistemit të trajtimit të bagazheve në Aeroportin Ndërkombëtar Shkup. Ky investim i madh prej 2,4 milionë euro në Aeroportin Shkup dhe vetë projekti për përmirësimin e sistemit të trajtimit të bagazheve do të rezultojë në optimizimin e funksionimit të brendshëm të aeroportit dhe do të kontribuojë ndjeshëm në përmirësimin e përvojës së përgjithshme të udhëtimit për pasagjerët tanë. Me teknologjinë më të fundit të kontrollit të sigurisë, tomografinë e kompjuterizuar, kapaciteti i kontrollit të bagazheve tani është rritur me 30%, ose 1800 copë bagazhe në orë. Teknologjia e re, moderne e sistemit të trajtimit të bagazheve, gjurmimi i avancuar i bagazheve, rritja e kapacitetit dhe koha e reduktuar e përpunimit janë pjesë e vizionit tonë për të ardhmen e udhëtimit ajror dhe demonstrojnë përkushtimin tonë për të ofruar një përvojë pa probleme pasagjerëve, efikasitet operacional dhe pasagjerë kënaqësi. Prandaj, Aeroporti i Shkupit tani është gati të ripërcaktojë standardet e trajtimit të bagazheve në rajon. Jemi të bindur se përmirësime të tilla dhe ofrimi i një shërbimi të pashembullt për pasagjerët dhe linjat ajrore tona do të forcojë më tej pozitën e Aeroportit të Shkupit në rajon”. tha Nexhat Kurt, Drejtor i përgjithshëm i TAV Maqedoni.

Tani pasagjerët që udhëtojnë nga aeroporti i Shkupit për të kryer të gjitha procedurat e aeroportit mund të arrijnë në aeroport 2 orë para fluturimit.

Sistemi i trajtimit të bagazheve në aeroportin e Shkupit më parë funksiononte me pajisje të kontrollit të bagazheve me rreze X "Standard 2" ose teknologji konvencionale, dhe tani, me këtë investim të rëndësishëm që kërkonte ridizajnim dhe rikonfigurim, sistemi i trajtimit të bagazheve u përmirësua me një teknologji më të fuqishme - tomografia e kompjuterizuar (TK) ose "Standard 3", që është standardi më i lartë i Konferencës Evropiane të Aviacionit Civil (European Civil Aviation Conference – ECAC).

Drejtori i përgjithshëm i TAV Maqedoni, Nexhat Kurt, shtoi gjithashtu se investimi i TAV në teknologjinë "Standard 3" për kontrollin e sigurisë së bagazheve të regjistruara është një tjetër investim kapital i operatorit të aeroportit, pas rinovimit të pistës së aeroportit të Shkupit në vitin 2022. Aeroporti Ndërkombëtar Shkup tani operon një sistem të trajtimit të bagazheve të përmirësuar me një pajisje skanimi të sofistikuar dhe me cilësi të lartë, të prodhuar nga një markë e njohur dhe unike e llojit të saj në rajonin e gjerë.

TAV Maqedoni, filial i TAV Aerporte, përfundoi 10 muajt e parë të vitit 2023 me një rritje prej 30% të trafikut të pasagjerëve, duke arritur në gjithsej 2,6 milionë (2.647.816) pasagjerë në dy aeroportet maqedonase në Shkup dhe Ohër, ndërsa numri i fluturimeve në të njëjtën periudhë është 19.935 me një rritje vjetore prej 20%.