NË AEROPORTIN E SHKUPIT: TAV ORGANIZOI NJË FESTI PËR UDHËTARËT E PARË TË FLUTURIMIT TË SHKUP - LJUBLJANË TË WIZZ AIR

NË AEROPORTIN E SHKUPIT: TAV ORGANIZOI NJË FESTI PËR UDHËTARËT E PARË TË FLUTURIMIT TË SHKUP - LJUBLJANË TË WIZZ AIR

Mbrëmë, më 27 shtator, e mërkurë, me një koktej dhe dhurata të vogla për udhëtarët që nisen në fluturimin e parë, TAV shënoi prezantimin e linjës së planifikuar nga Shkupi në Lubjanë të Wizz Air.

Me një koktej si surprizë dhe dhurata të vogla për udhëtarët që nisen në fluturimin e parë, TAV mbrëmë në Aeroportin Ndërkombëtar Shkup shënoi fillimin e trafikut në linjën e re të rregullt Shkup-Lubjanë, të Wizz Air.

“TAV po feston këtë rast madhështor – prezantimin e fluturimit të ri të Wizz Air në linjën Shkup – Lubjanë – Shkup. Ka pasur një kërkesë të madhe për këtë linjë ajrore, duke qenë se ka shumë udhëtarë afarist, studentë dhe emigrantë maqedonas që udhëtojnë shpesh ndërmjet dy qyteteve, dhe për gati 4 vite, nga viti 2019 e deri më tani, nuk ka asnjë lidhje direkte ajrore ndërmjet Shkupit dhe Lubjanës. Jemi të lumtur që Wizz Air e ka pranuar këtë kërkesë dhe besojmë se shërbimet e tyre do të plotësojnë nevojat e pasagjerëve tanë. Futja e kësaj rruge të re do t'u shërbejë gjithashtu udhëtarëve të kohës së lirë dhe do të forcojë lidhjet tona me Slloveninë. Lubjana, me trashëgiminë e saj të pasur kulturore dhe atmosferën e gjallë, ishte një destinacion shumë i pritur për udhëtarët nga Shkupi. Dëshiroj të shpreh falënderimet e mia të sinqerta për WIZZ për vendimin e tyre për të shtuar këtë rrugë nga baza e tyre në Shkup, e cila do të forcojë lidhjen rajonale. Mezi presim t'i mirëpresim pasagjerët në aeroportin e Shkupit, duke ofruar shërbime të patëmetë të aeroportit dhe duke krijuar kujtime të qëndrueshme gjatë udhëtimeve të tyre", tha Nexhat Kurt, Drejtor i përgjithshëm i TAV Maqedoni.

Me këtë linjë të re, udhëtarët nga Shkupi tani kanë qasje në kryeqytetin simpatik të Sllovenisë, Lubjanë. E njohur për qytetin e saj të vjetër piktoresk, historinë e pasur dhe skenën e gjallë kulturore, Ljubljana është bërë shpejt një destinacion që duhet vizituar në Evropë.

“Ne jemi të kënaqur që do të zgjerojmë më tej rrjetin nga Shkupi me një lidhje të re në Lubjanë. Jemi krenarë që jemi lider në treg në Maqedoninë e Veriut me një rrjet të madh prej 34 linjash drejt 15 shteteve, duke ofruar mbi 1.1 milionë ulëse për shitje për sezonin dimëror 2023, dy herë më shumë se vitin e kaluar. Të fokusuar në rritjen e vazhdueshme, ne mbetemi të përkushtuar për të ofruar lidhje të pashembullt dhe përvoja udhëtimi për pasagjerët tanë. Dëshiroj të falënderoj kolegët tanë nga Aeroporti Ndërkombëtar Shkup për partneritetin e tyre të shkëlqyeshëm në ndërtimin e një lidhjeje më të mirë për Maqedoninë e Veriut dhe jam shumë e lumtur që mirëpres pasagjerët e parë nga Shkupi në Lubjanë në fluturimet WIZZ”, tha Tamara Nikiforova, Menaxhere për komunikime korporative e grupit Wizz Air.

Fluturimi i parë nga Aeroporti i Shkupit për në Lubjanë u ngrit dje, të mërkurën, më 27 shtator.

WIZZ do të fluturojë këtë linjë Shkup - Lubjanë - Shkup dy herë në javë, çdo të mërkurë dhe të dielë, duke u ofruar pasagjerëve një orar të përshtatshëm që u përshtatet udhëtarëve të biznesit dhe të kohës së lirë.

Nisja të mërkurën nga Aeroporti Ndërkombëtar Shkupit është në ora 18:40, me mbërritje në Lubjanë në 20:20, ndërsa nisja nga Lubjana është në 20:55 me ulje në Aeroportin e Shkupit në 22:30.

Koha e nisjes të dielën nga Aeroporti Ndërkombëtar Shkup është në 19:00, me mbërritje në Lubjanë në 20:40, ndërsa nisja nga Lubjana është në 21:15 me ulje në Aeroportin e Shkupit në 22:50.

Biletat janë në shitje me çmim duke filluar nga vetëm 1.539 denarë. Për informacione për rezervimin e fluturimeve dhe për të ditur më shumë rreth fluturimeve të WIZZ, vizitoni faqen zyrtare të internetit në Wizz Air.  

TAV Maqedoni, një filial i TAV Aerporte, anëtar i Grupit ADP, e përfundoi periudhën nga janari deri në gusht 2023 me gjithsej 2.049.157 pasagjerë që udhëtuan nëpër dy aeroportet maqedonase - Aeroporti Ndërkombëtar Shkup dhe Shën Apostulli Pal - Ohër. Kjo paraqet një rritje prej 32% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2022, ndërsa krahasuar me vitin 2019, viti referues në aviacion, statistikat e trafikut ajror shënojnë një rritje prej 15% të numrit të pasagjerëve. Sa i përket numrit të fluturimeve, në 8-mujorin e 2023-ës janë realizuar 15.344 fluturime, ose 20% më shumë fluturime se në vitin 2022, pra 4% më shumë në krahasim me vitin 2019.