TAV: Nordwind nga Rusia hap kompaninë e dytë ajrore nga Shkupi, nga sot fluturime të rregullta për në Shën Petersburg

TAV: Nordwind nga Rusia hap kompaninë e dytë ajrore nga Shkupi, nga sot fluturime të rregullta për në Shën Petersburg

TAV Maqedoni, sot pasdite, në orën 13:35 minuta, ai mirëpriti fluturimin e parë nga Aeroporti Pulkovo në Shën Petersburg për në Aeroportin Ndërkombëtar të Shkupit, mbi të cilin po fluturon Nordwind Airlines, duke shënuar hapjen e kësaj linje ajrore të re.

Nga sot, 21 shtator 2021, Nordwind do të operojë nga Shën Petersburg për në Shkup, një herë në javë, çdo të martë, me kohën e arritjes në Aeroportin ndërkombëtar Shkup - 13:35 dhe kohë të nisjes për në Aeroportin Pullkovo në Shën Petersburg në ora 14:40.  Kohëzgjatja e fluturimit midis dy qyteteve është 3 orë e 25 minuta.

 

Sipas orarit të paralajmëruar të fluturimeve të linjës ajrore, këto kohë do të jenë të vlefshme deri në fund të tetorit, kur përfundon sezoni veror. Nga 2 nëntori 2021, Nordwind do të operojë nga Shën Petersburg për në Shkup, çdo të martë, me kohë të arritjes në aeroportin e Shkupit - 15:45 dhe kohë të nisjes për në Aeroportin Pullkovo - 16:45.

 

„Shën Petersburg është destinacioni i dytë për në Rusi i prezantuar nga Nordwind nga Aeroporti ndërkombëtar Shkup, pas prezantimit të linjës ajrore Moskë - Shkup në qershor të këtij viti. Kjo lidhje ajrore me Shën Petersburgun është vendosur për herë të parë në historinë e aeroporteve maqedonase. Tani e tutje, Shkupi lidhet me ajër me Shën Petersburgun falë Nordwind. Ne jemi të lumtur për interesimin e tyre në zhvillimin e trafikut midis Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe Federatës Ruse. Si TAV, ne sinqerisht besojmë se udhëtarët maqedonas do të shfrytëzojnë rastin për të zbuluar trashëgiminë historike dhe kulturore të këtij porti të bukur të Detit Baltik, ish -kryeqyteti perandorak i Rusisë i përshkruar bukur në letërsinë Ruse. Në të njëjtën kohë, qytetarët e Shën Petersburgut do të kenë mundësi të arrijnë me aeroplan në Shkup për vetëm 3 orë e 25 minuta dhe të shijojnë bukuritë e Maqedonisë dhe rajonit fqinj.“,  tha Metin Batak, Drejtori i përgjithshëm i TAV Maqedoni.      

 

Informacion të detajuar për rezervime të biletave ajrore do të gjeni në faqen e internetit të Nordwindhttps://nordwindairlines.ru/ru ku të gjithë udhëtarët kanë mundësi që të përdorin shërbime shtesë për një fluturim të rehatshëm, të tilla si zgjedhja e vendit në aeroplan, zgjedhja e një vakti, bagazh shtesë, vend shtesë pranë dhe shërbime të tjera online.

Ne si Nordwind Airlines jemi krenarë që jemi linja e parë ajrore që lidh dy qytetet me fluturim direkt; kryeqyteti kulturor i Rusisë - Shën Petersburg dhe qyteti i bukur i Shkupit. Fillojmë me një fluturim çdo të martë, ose një fluturim në javë, me një orar shumë të rehatshëm. Si një nga linjat ajrore kryesore në Rusi me 8 milion pasagjerë në vit dhe një flotë prej 60 avionësh, Nordwind Airlines u ofron udhëtarëve jo vetëm mundësinë për të eksploruar historinë e mahnitshme, arkitekturën, natyrën, mjediset, por edhe shumë atraksione të tjera të Shën Petersburgut. Ne gjithashtu dëshirojmë të falënderojmë TAV Maqedoni për bashkëpunimin e tyre efikas dhe pritjen e ngrohtë. Edhe një herë, do të donim të falënderonim të gjithë ju që jeni këtu dhe ju ofrojmë që të vizitoni qytetin tonë të bukur, Shën Petersburg.", deklaroi Ibrahim Jilldiz, Drejtor i të hyrave i Nordwind Airlines.

Vetëm 3,5 muaj më parë, më 4 qershor 2021, Nordwind Airlines filloi të funksionojë nga Aeroporti ndërkombëtar Shkup në Aeroportin Ndërkombëtar Moskë - Sheremetyevo, duke krijuar një linjë të re ajrore të rregullt të drejtpërdrejtë midis dy kryeqyteteve, pas një pushimi 20-vjeçar.

Nordwind është një nga linjat ajrore më të mëdha në Rusi për sa i përket numrit të udhëtarëve dhe ka një nga rrjetet ajrore më të zhvilluara në vend. Nordwind është i vendosur në Aeroportin ndërkombëtar Sheremetyevo në Moskë. Me fluturime fleksibël, orare të përshtatshme fluturimi dhe bonuse të programit të besnikërisë, fluturimet e Nordwind do të jenë një fillim i suksesshëm për udhëtarët e biznesit, si dhe ata që duan të shijojnë një pushim të planifikuar.

TAV Maqedoni përfundoi 8 muajt e parë të viti 2021 me një total prej 849 mijë pasagjerësh në dy aeroportet maqedonase - Aeroporti ndërkombëtar Shkupit dhe aeroporti Shën Apostulli Pal - Ohër, që paraqet një rënie prej 52% në vit në krahasim me periudhën janar - gusht të vitit 2019, dhe 48% rritje vjetore në krahasim me të njëjtën periudhë, janar - gusht 2020, kur aeroportet u goditën fuqishëm nga kriza Kovid -19.