TAV NEGOCIONON ME EUROVINGS PËR FLUTURIME DREJT MYNIHUT DHE DYZELDORFIT

TAV NEGOCIONON ME EUROVINGS PËR FLUTURIME DREJT MYNIHUT DHE DYZELDORFIT

TAV Maqedonia negocionon me kompaninë ajrore gjermane me buxhet të ulët Eurovings, e cila është pjesë e Grupit Lufthansa, për të futur linja ajrore Shkup-Mynih dhe Shkup-Dyzeldorf, informojnë nga operatori i aeroportit.

Pasi kanë filluar bisedimet paraprake, në ditët e fundit një përfaqësues i Eurovings erdhi në Shkup dhe u takua me drejtuesit e TAV Maqedonisë dhe me përfaqësuesit e departamentit të marketingut të TAV Aeroporteve nga Stambolli, si dhe me institucionet përkatëse qeveritare dhe agjencitë turistike në vend.

Eurovings me seli në Dyzeldorf është pjesë e Grupit Lufthansa dhe konsiderohet si një kompani ajrore me buxhet të ulët. Fluturon deri në mbi 140 destinacione në mbi 40 shtete në Evropë dhe është e njohur për rrjetin e mirë të rutave në lokacione tërheqëse turistike për pushim. Fluturon në shumë vende të rajonit, si në Shqipëri, Bullgari, Kroaci, Serbi, Kosovë, Mal të Zi, Serbi, Turqi.

-Negociatat me Eurovings janë pjesë e aktiviteteve tona të marketingut të cilat vazhdimisht i zbatojmë, me qëllim që të zgjerojmë rrjetin e linjave nga dy aeroportet maqedonase.  Momentalisht me kompaninë ajrore gjermane bisedojmë për linja që fluturojnë deri në aeroportin kryesor në Mynih dhe Dyzeldorf. Nëse nogociatat përfundojnë me sukses, qytetarët e Maqedonisë jo vetëm që do të fitojnë lidhje shtesë ajrore deri në këto qytete në Gjermani, por edhe lidhje të reja brenda Evropës, si dhe lidhje ndërkontinentale për fluturim falë marrëveshjes kod-sher midis kompanisë nënë-Lufthanza dhe kompanisë bijë-Eurovings, thotë Alper Ersoj, drejtor i përgjithshëm i TAV Maqedonisë.

Siç shpjegon ai, TAV Aeroporte vazhdimisht ndërmerr aktivitete të tilla, mban takime dhe negocionon me kompani ajrore dhe operatorë turistikë. Në këtë mënyrë në vjeshtën e vitit të kaluar departamenti i marketingut të holdingut organizoi takim me operatorë turistikë polak dhe francez të Maqedonisë dhe të Ohrit, që rezultoi me marrëveshje konkrete dhe në këtë sezon veror operatori turistik më i madh polak do të nis me fluturime nga Varshava dhe nga Katovica për në Ohër.

Në vitin 2016 TAV solli në Maqedoni operatorin turistik më të madh Evropian, Tomas Kuk, që filloi me fluturime në rrugën Bruksel-Ohër dhe në të njëjtën kohë, filluan dhe fluturimet çarter Ohër-Beograd të Er Sërbisë dhe Ohër-Tel Aviv të Arkisë. Në vitin e kaluar nga aeroporti i Shkupit u hapën 4 linja të reja deri në Berlin, Kopenhagë, Bratislavë dhe Hanover me Viz er.

Viti i kaluar 2016 ishte i suksesshëm për TAV Maqedoninë. Vazhdoi rritja dyshifrore e numrit të udhëtarëve dhe arriti deri në 1.794.376 udhëtarë në dy aeroportet maqedonase, “Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit” në Shkup dhe “Shën Apostol Pali” në Ohër, me një rritje vjetore prej 15 përqind. Në të njëjtën kohë, numri i fluturimeve u rrit për 8.9 përqind, d.m.th. në vitin 2016 u realizuan gjithsej 16.883 fluturime.

Pyetje të parashtruara shpesh

Për/nga Aeroporti ndërkombëtar Shkup ka transport të rregullt me autobus për udhëtarët, që kalon dhe ndalon në stacionet kryesore të autobusëve në të gjithë qytetin e Shkupit dhe mbërrin në Aeroport. Ky transport me autobus menaxhohet nga kompania V2V Transporter. Orari i autobusëve është përgatitur sipas orarit të fluturimeve në Aeroportin ndërkombëtar Shkup. Bileta në një drejtim për transport me autobus kushton 199 denarë. Më shumë informacion mund të gjeni në seksionin Udhëzues për pasagjerët  të faqes së internetit, dmth në seksionin Autobus.

Aeroporti ndërkombëtar Shkup është i hapur 24/7. Restorantet dhe kafenetë si Cakes & Bakes, Café In, Burger King dhe Need Stop janë gjithmonë në dispozicion të udhëtarëve; Salloni i biznesit (PrimeClass CIP Service) ofron rehati 24/7, dhe dyqani pa taksa (ATU Duty Free) është i hapur sipas fluturimeve dhe ofron një gamë të gjerë produktesh.

Regjistrimi në sportelet e kontrollit të pasagjerëve dhe bagazheve fillon 180 minuta (3 orë) përpara kohës së planifikuar të nisjes (STD) të specifikuar në biletën tuaj të linjës ajrore. Koha e mbylljes në sportelin e kontrollit të aeroportit është jo më vonë se 60 minuta përpara orës së planifikuar të nisjes të shënuar në biletën tuaj të avionit.
Që nga fillimi i pandemisë Kovid-19, për shkak të kërkesave për dokumente të ndryshme udhëtimi të vendosura nga vende të ndryshme, TAV Maqedoni ka apeluar që pasagjerët të arrijnë në aeroport 3 orë para nisjes.

Për informacione rreth fluturimeve, ndiqni faqen e internetit të Aeroportit ndërkombëtar Shkup, në rubrikën Arritjet dhe/ose Nisjet, , ku të gjitha ndryshimet në oraret e fluturimeve përditësohen në kohë reale, pra kur marrim informacion nga linjat ajrore.

Nëse keni nevojë për informata shtesë urgjente për fluturimin Tuaj, mund të kontaktoni sportelin informativ në Aeroportin ndërkombëtar Shkup në numrin e telefonit: +38923148333, i cili funksionon 24/7.

Pasagjerët lejohen të mbajnë sende për të cilat nuk bëhet pagesë siç janë: pallto, 1 umbrellë ose kallam, 1 çantë zonjash, 1 aparat fotografik ose dylbi, 1 shportë për bartjen e një të porsalinduri, 1 palë paterica ose pajisje të ngjashme protetike, pajisje mjekësore nga të cilat udhëtari varet, një sasi e mjaftueshme e ushqimit për foshnja.
Për sa i përket shumës së kompensimit për bagazh, ju lutemi kontaktoni linjën ajrore me të cilën fluturoni, pasi çdo linjë ajrore ka politikën dhe rregullat e veta të bagazheve.
Nëse keni pyetje specifike në lidhje me artikujt e lejuar / të palejuar në bagazhin tuaj, ju lutemi dërgoni pyetjen tuaj në Departamentin të marrëdhënieve me klientët në adresën e mëposhtme të emailit: customer.mk@tav.aero

 

Nëse humbni sendet tuaja personale në ndërtesën e aeroportit, ju lutemi raportojini ato në Sportelin e iInformacionit ose te një roje sigurie. Nëse tashmë jeni larguar nga aeroporti, ju lutemi shkruani në lost.property@tav.aero
Nëse gjeni një apo më shumë sende të humbura në ndërtesën e aeroportit, raportoni menjëherë në Departamentin e sigurisë, ose në Sportelin e informacionit dhe/ose dërgoni një e-mail në lost.property@tav.aero
Për sendet e humbura/gjetura në avion, ose në rast bagazhi të humbur ose të dëmtuar, ju lutemi raportoni menjëherë tek kolegët tanë në Shërbimin e bagazheve, që ndodhet në zonën e marrjes së bagazheve, pas kontrollit të pasaportës në zonën e arritjeve, ose shkruani në lostbaggage@tav.aero
Për më shumë informacion ju lutemi klikoni në linkun e mëposhtëm:

http://skp.airports.com.mk/mk-MK/passenger-guide-mk/airport-facilities-services-mk/page/lost-luggage-mk

 

Po. Që nga viti 2015, TAV Maqedoni ka prezantuar Wi-Fi internet falas në Aeroportin ndërkombëtar Shkup. Pasagjerët mund të përdorin internetin Wi-Fi falas përmes pajisjeve të tyre celulare thjesht duke u lidhur me rrjetin të quajtur: TAV Airports, pa pasur nevojë të vendosni një fjalëkalim.

Ju mund të parkoni automjetin tuaj në parkingun tonë pa rezervim paraprak. Ky shërbim është i disponueshëm 24/7 në Aeroportin ndërkombëtar Shkup.
Çmimorja për parkim:
1h – MKD 100
2h – MKD 150 
3h – MKD 200 
3h-4h – MKD 300 
4h-6h – MKD 400
6h-8h – MKD 500
24h – MKD 1,000
3-5 days – MKD 3,500
5-7 days – MKD 4,500
Çdo ditë shtesë – MKD 400    
Për më shumë informacion mbi shërbimet e parkimit, ju lutemi klikoni në Parking

Po. Aeroporti ndërkombëtar Shkup ka vende parkimi të shënuara posaçërisht për personat me aftësi të kufizuara dhe parkimi për ta është falas brenda 24 orëve. Duke treguar lejen e trafikut dhe ID-në e aftësisë së kufizuar në sportelet e parkimit, që ndodhet në ndërtesën e terminalit, nëpunësit tanë do të anulojnë biletën e parkimit dhe personi me aftësi të kufizuar do të përjashtohet automatikisht nga pagesa e parkimit. Nëse të gjitha hapësirat e parkimit për personat me aftësi të kufizuara janë të zëna, parkoni në një vend të rregullt dhe duke ndjekur të njëjtën procedurë do të përjashtoheni nga pagesa e parkimit.
Për më shumë informacion mbi shërbimet e parkimit, ju lutemi klikoni në Parking  ose në 
Udhëtarë me aftësi të kufizuara dhe udhëtarë me lëvizshmëri të zvogëluar – PRM

Po. Aeroporti ndërkombëtar Shkup ka Shërbim për ndihmë për pasagjerë me aftësi të kufizuar dhe lëvizshmëri të reduktuar – PLR. . Shërbimi ku mund të gjendet ky shërbim falas ndodhet pranë Sportelit të informacionit, në godinën e terminalit. Një person me lëvizshmëri të reduktuar (PLR) nënkupton çdo person, lëvizshmëria e të cilit është zvogëluar për shkak të paaftësisë fizike (shqisore ose lokomotore), deficitit intelektual, moshës, sëmundjes ose ndonjë shkaku tjetër.

Po. Në Aeroportin ndërkombëtar Shkup ka një dhomë për duhanpirje, e vendosur në zonën e kontrolluar nga siguria. Dhoma e duhanpirjes ndodhet ngjitur me daljen me numër 201, pra në anën e majtë pas kontrollit të pasaportës dhe pas postbllokut të sigurisë.
Përveç dhomës së pirjes së duhanit, pasagjerët mund të përdorin tarracat e hapura të kafeterive që ndodhen në hyrje të ndërtesës së terminalit të aeroportit.
Pirja e duhanit është e ndaluar në pjesën tjetër të ndërtesës së terminalit.

Nëse keni pyetje të përgjithshme për të cilat nuk keni nevojë për përgjigje të menjëhershme, ankesa apo lëvdata, na shkruani në customer.mk@tav.aero.. Ky është Departamenti për marrëdhënie me klientët, ku do të merrni përgjigje për pyetjet tuaja sa më shpejt të jetë e mundur.