TAV: 1.6 milionë pasagjerë udhëtuan përmes aeroporteve maqedonase gjatë 9 muajve të parë

TAV: 1.6 milionë pasagjerë udhëtuan përmes aeroporteve maqedonase gjatë 9 muajve të parë

Një total prej 1.6 milionë pasagjerësh (1,546,193) udhëtuan përmes dy aeroporteve maqedonase - Aeroporti i Shkupit Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit dhe Aeroporti i Ohrit Apostulli Pal, në 9 muajt e parë të vitit 2017, që paraqet një rritje vjetore prej 12%krahasuar me periudhën e njëjtë të vitit 2016, njoftoi TAV Maqedoni.

Të dy aeroportet nga janari deri në shtator të vitit 2017 shërbyen gjithsej 13,752 fluturime, që është një rritje prej 6% në vit.

- Rritja e trafikut të pasagjerëve ka vazhduar edhe në vitin 2017, edhe pse në pjesën e parë të këtij viti kishim një rritje relativisht më të ulët, por pas futjes së katër linjave nga aeroporti i Shkupit dhe fluturimeve të reja sezonale nga Aeroporti i Ohrit, në gjysmën e dytë të vitit, pamë sërish shifra të dyfishta të rritjes së numrit të udhëtarëve. Ne presim të përfundojmë këtë vit me një rritje solide në numrin e përgjithshëm të udhëtarëve. Si operator aeroportual, TAV Maqedonia do të vazhdojë të promovojë aeroportet e Shkupit dhe të Ohrit me linjat ajrore dhe operatorët turistikë me qëllim që të ofrohen destinacione të reja dhe linja ajrore të reja për pasagjerët tanë. Disa nga aktivitetet e fundit të marketingut ishin prania e departamentit të marketingut të TAV Aeroporte në forumin World Routes në Barcelonë në fund të muajit shtator, ndërsa në javën e kaluar ishim nikoqirë të një grupi gazetarësh italianë gjatë vizitës së tyre turistike në Maqedoni, e cila duhet të rezultojë në promovimin e Maqedonisë si një destinacion turistik në tregun italian, tha Alper Ersoy, Drejtor i Përgjithshëm i TAV Maqedoni.

Ersoy shton se së bashku me zhvillimin e rrjetit të linjave ajrore, TAV Maqedoni vazhdon të përhap edhe gamën e shërbimeve të aeroportit, si dhe për të përmirësuar cilësinë e tyre për të arritur kënaqësi më të madhe në mesin e udhëtarëve.

Sipas statistikave të TAV për trafikun e pasagjerëve në 9 muajt e parë, destinacion më frekuent nga aeroporti i Shkupit është Stambolli (12.4%), e ndjekur nga Cyriku (8.7%), Vjena (6.8%), Baseli (5.1% ), Mallme (4.6%) dhe Londra (3.9%).

Për sa i përket pjesëmarrjes të aviokompanive në trafikun e pasagjerëve, Wizz Air ka transportuar shumicën e udhëtarëve me 57.5% të tregut, e ndjekur nga Turkish Airlines (8,5%), Austrian Airlines (6,8%), Germania Flug ( 5.1%) dhe Pegasus Airlines (4.5%). 

Aerporti i Shkupit këtë vit kishte gushtin më të ngarkuar deri tani, duke shërbyer 216,409 pasagjerë, një rritje prej 23.7% në trafikun e pasagjerëve dhe rritje nga 22.4% në numrin e fluturimeve, duke arritur një numër rekord në trafik deri tani, që ishte e është mbështetur nga ngjarja sportive - Super Kopën e UEFA-së.

Shtatë gushti - e hënë, ishte dita më e ngarkuar e aeroportit në Shkup në periudhën prej 9 muajsh, kur një total prej 8,283 pasagjerë u transportuan nga 98 fluturime.

Këtë vit, 5 destinacione të reja u prezantuan nga aeroporti në Shkup. Në prill u hap një linjë e re për në Budapest, dhe gjatë korrikut u prezantuan linjat për në Romë, Maltë, Veksho dhe Doha. Paralelisht, Wizz Air e vendosi avionin e katërt në bazën e aeroportit të Shkupit, ndërsa Qatar Airways si markë e re hyri në tregun maqedonas. Në aeroportin e Ohrit, u prezantua destinacioni i ri - Katowice, me të cilën e hapi Poloninë si një treg të ri për hyrje të pasagjerëve.

TAV Maqedonia me mbështetjen e Departamentit të Marketingut TAV Airports Stamboll do të vazhdojë të promovojë aeroportet e Maqedonisë dhe Maqedoninë si një destinacion turistik për të gjitha konferencat ndërkombëtare relevante dhe panaire të aviacionit dhe turizmit, në mënyrë për të tërhequr linja ajrore të reja dhe operatorët turistikë të ri të hyjnë në tregun maqedonas dhe në të njëjtën kohë t'i bindin ato ekzistuese që të zgjerojnë destinacionet dhe frekuencat e tyre nga Shkupi dhe Ohri.

Një pjesë e aktiviteteve të marketingut të ndërmarra nga Departamenti i marketingut në Stamboll gjatë këtij viti ishin vizitat e organizuara turistike në Maqedoni për blogerët turq në maj të vitit 2017, atëherë për gazetarët polakë në korrik të vitit 2017 dhe vizita e fundit promovuese këtë muaj, e organizuar për gazetarët italianë.

Pyetje të parashtruara shpesh

Për/nga Aeroporti ndërkombëtar Shkup ka transport të rregullt me autobus për udhëtarët, që kalon dhe ndalon në stacionet kryesore të autobusëve në të gjithë qytetin e Shkupit dhe mbërrin në Aeroport. Ky transport me autobus menaxhohet nga kompania V2V Transporter. Orari i autobusëve është përgatitur sipas orarit të fluturimeve në Aeroportin ndërkombëtar Shkup. Bileta në një drejtim për transport me autobus kushton 199 denarë. Më shumë informacion mund të gjeni në seksionin Udhëzues për pasagjerët  të faqes së internetit, dmth në seksionin Autobus.

Aeroporti ndërkombëtar Shkup është i hapur 24/7. Restorantet dhe kafenetë si Cakes & Bakes, Café In, Burger King dhe Need Stop janë gjithmonë në dispozicion të udhëtarëve; Salloni i biznesit (PrimeClass CIP Service) ofron rehati 24/7, dhe dyqani pa taksa (ATU Duty Free) është i hapur sipas fluturimeve dhe ofron një gamë të gjerë produktesh.

Regjistrimi në sportelet e kontrollit të pasagjerëve dhe bagazheve fillon 180 minuta (3 orë) përpara kohës së planifikuar të nisjes (STD) të specifikuar në biletën tuaj të linjës ajrore. Koha e mbylljes në sportelin e kontrollit të aeroportit është jo më vonë se 60 minuta përpara orës së planifikuar të nisjes të shënuar në biletën tuaj të avionit.
Që nga fillimi i pandemisë Kovid-19, për shkak të kërkesave për dokumente të ndryshme udhëtimi të vendosura nga vende të ndryshme, TAV Maqedoni ka apeluar që pasagjerët të arrijnë në aeroport 3 orë para nisjes.

Për informacione rreth fluturimeve, ndiqni faqen e internetit të Aeroportit ndërkombëtar Shkup, në rubrikën Arritjet dhe/ose Nisjet, , ku të gjitha ndryshimet në oraret e fluturimeve përditësohen në kohë reale, pra kur marrim informacion nga linjat ajrore.

Nëse keni nevojë për informata shtesë urgjente për fluturimin Tuaj, mund të kontaktoni sportelin informativ në Aeroportin ndërkombëtar Shkup në numrin e telefonit: +38923148333, i cili funksionon 24/7.

Pasagjerët lejohen të mbajnë sende për të cilat nuk bëhet pagesë siç janë: pallto, 1 umbrellë ose kallam, 1 çantë zonjash, 1 aparat fotografik ose dylbi, 1 shportë për bartjen e një të porsalinduri, 1 palë paterica ose pajisje të ngjashme protetike, pajisje mjekësore nga të cilat udhëtari varet, një sasi e mjaftueshme e ushqimit për foshnja.
Për sa i përket shumës së kompensimit për bagazh, ju lutemi kontaktoni linjën ajrore me të cilën fluturoni, pasi çdo linjë ajrore ka politikën dhe rregullat e veta të bagazheve.
Nëse keni pyetje specifike në lidhje me artikujt e lejuar / të palejuar në bagazhin tuaj, ju lutemi dërgoni pyetjen tuaj në Departamentin të marrëdhënieve me klientët në adresën e mëposhtme të emailit: customer.mk@tav.aero

 

Nëse humbni sendet tuaja personale në ndërtesën e aeroportit, ju lutemi raportojini ato në Sportelin e iInformacionit ose te një roje sigurie. Nëse tashmë jeni larguar nga aeroporti, ju lutemi shkruani në lost.property@tav.aero
Nëse gjeni një apo më shumë sende të humbura në ndërtesën e aeroportit, raportoni menjëherë në Departamentin e sigurisë, ose në Sportelin e informacionit dhe/ose dërgoni një e-mail në lost.property@tav.aero
Për sendet e humbura/gjetura në avion, ose në rast bagazhi të humbur ose të dëmtuar, ju lutemi raportoni menjëherë tek kolegët tanë në Shërbimin e bagazheve, që ndodhet në zonën e marrjes së bagazheve, pas kontrollit të pasaportës në zonën e arritjeve, ose shkruani në lostbaggage@tav.aero
Për më shumë informacion ju lutemi klikoni në linkun e mëposhtëm:

http://skp.airports.com.mk/mk-MK/passenger-guide-mk/airport-facilities-services-mk/page/lost-luggage-mk

 

Po. Që nga viti 2015, TAV Maqedoni ka prezantuar Wi-Fi internet falas në Aeroportin ndërkombëtar Shkup. Pasagjerët mund të përdorin internetin Wi-Fi falas përmes pajisjeve të tyre celulare thjesht duke u lidhur me rrjetin të quajtur: TAV Airports, pa pasur nevojë të vendosni një fjalëkalim.

Ju mund të parkoni automjetin tuaj në parkingun tonë pa rezervim paraprak. Ky shërbim është i disponueshëm 24/7 në Aeroportin ndërkombëtar Shkup.
Çmimorja për parkim:
1h – MKD 100
2h – MKD 150 
3h – MKD 200 
3h-4h – MKD 300 
4h-6h – MKD 400
6h-8h – MKD 500
24h – MKD 1,000
3-5 days – MKD 3,500
5-7 days – MKD 4,500
Çdo ditë shtesë – MKD 400    
Për më shumë informacion mbi shërbimet e parkimit, ju lutemi klikoni në Parking

Po. Aeroporti ndërkombëtar Shkup ka vende parkimi të shënuara posaçërisht për personat me aftësi të kufizuara dhe parkimi për ta është falas brenda 24 orëve. Duke treguar lejen e trafikut dhe ID-në e aftësisë së kufizuar në sportelet e parkimit, që ndodhet në ndërtesën e terminalit, nëpunësit tanë do të anulojnë biletën e parkimit dhe personi me aftësi të kufizuar do të përjashtohet automatikisht nga pagesa e parkimit. Nëse të gjitha hapësirat e parkimit për personat me aftësi të kufizuara janë të zëna, parkoni në një vend të rregullt dhe duke ndjekur të njëjtën procedurë do të përjashtoheni nga pagesa e parkimit.
Për më shumë informacion mbi shërbimet e parkimit, ju lutemi klikoni në Parking  ose në 
Udhëtarë me aftësi të kufizuara dhe udhëtarë me lëvizshmëri të zvogëluar – PRM

Po. Aeroporti ndërkombëtar Shkup ka Shërbim për ndihmë për pasagjerë me aftësi të kufizuar dhe lëvizshmëri të reduktuar – PLR. . Shërbimi ku mund të gjendet ky shërbim falas ndodhet pranë Sportelit të informacionit, në godinën e terminalit. Një person me lëvizshmëri të reduktuar (PLR) nënkupton çdo person, lëvizshmëria e të cilit është zvogëluar për shkak të paaftësisë fizike (shqisore ose lokomotore), deficitit intelektual, moshës, sëmundjes ose ndonjë shkaku tjetër.

Po. Në Aeroportin ndërkombëtar Shkup ka një dhomë për duhanpirje, e vendosur në zonën e kontrolluar nga siguria. Dhoma e duhanpirjes ndodhet ngjitur me daljen me numër 201, pra në anën e majtë pas kontrollit të pasaportës dhe pas postbllokut të sigurisë.
Përveç dhomës së pirjes së duhanit, pasagjerët mund të përdorin tarracat e hapura të kafeterive që ndodhen në hyrje të ndërtesës së terminalit të aeroportit.
Pirja e duhanit është e ndaluar në pjesën tjetër të ndërtesës së terminalit.

Nëse keni pyetje të përgjithshme për të cilat nuk keni nevojë për përgjigje të menjëhershme, ankesa apo lëvdata, na shkruani në customer.mk@tav.aero.. Ky është Departamenti për marrëdhënie me klientët, ku do të merrni përgjigje për pyetjet tuaja sa më shpejt të jetë e mundur.