TAV, CROATIA AIRLINES DHE KOMUNITETI TURISTIK I QARKUT SPLIT-DALMATIAN PREZANTUAN LINJEN E RE AJRORE SHKUP-SPLIT TE AGJENCITË TURISTIKE MAQEDONASE

TAV, CROATIA AIRLINES DHE KOMUNITETI TURISTIK I QARKUT SPLIT-DALMATIAN PREZANTUAN LINJEN E RE AJRORE SHKUP-SPLIT TE AGJENCITË TURISTIKE MAQEDONASE

TAV Maqedoni, me përfaqësues të Aeroportit Ndërkombëtar Shkup, si bashkëorganizator, së bashku me Croatia Airlines dhe Komunitetin turistik të qarkut Split-Dalmaci, më 24 prill 2023, në Shkup, së bashku prezantuan linjën e re sezonale të shpallur Shkup - Split tek agjencitë turistike maqedonase
Ajo që u theksua në prezantim ishte futja e fluturimeve sezonale në linjën e re ajrore Shkup-Split, me të cilën transportuesi kombëtar kroat Croatia Airlines do të lidhë drejtpërdrejt kryeqytetin maqedonas me bregdetin kroat gjatë sezonit turistik të këtij viti.
Siç njoftuan bashkërisht TAV Maqedoni dhe Croatia Airlines në fillim të këtij viti, fluturimi i parë i kësaj linje të re ajrore do të jetë më 12 maj dhe do të funksionojë deri në mes të tetorit 2023. Croatia Airlines do të fluturojë dy herë në javë midis Shkupit dhe Splitit, qendrës turistike të Dalmacisë.
Avioni i Croatia Airlines do të niset nga Aeroporti Ndërkombëtar Shkup çdo të mërkurë dhe të shtunë në orën 05:45, ndërsa në aeroportin e Splitit do të arrijë në orën 07:10. Fluturimet nga Aeroporti i Splitit për në Aeroportin Ndërkombëtar Shkup do të operojnë çdo të martë (nisja në orën 22:00 dhe mbërritja në aeroportin e Shkupit në ora 23:05) dhe çdo të premte (nisja nga Spliti në 21:35 dhe mbërritja në aeroportin e Shkupit në 23:05). Fluturimet në linjën Shkup - Split do të operojnë me aeroplan Airbus 319 me kapacitet prej 144 ulësesh.
Biletat e avionit vajtje-ardhje për linjën Shkup - Split mund të blihen me çmime duke filluar nga 119 euro, online, përmes faqes së internetit të Croatia Airlines (www.croatiaairlines.com) ose përmes aplikacionit celular.   
Deti Adriatik dhe bregdeti kroat kanë qenë gjithmonë destinacione atraktive për pushime për qytetarët maqedonas, të cilët përkundër udhëtimit të gjatë (më shumë se 12 orë me makinë), zgjidhnin të pushojnë atje, prandaj TAV Maqedoni beson se me prezantimin e kësaj linje të re ajrore, jo vetëm që udhëtimi do të shkurtohet në vetëm 1 orë dhe do ta bëjë vijën bregdetare kroate shumë më të aksesueshme për pasagjerët e Aeroportit Ndërkombëtar Shkup, por do t'u mundësojë edhe qytetarëve kroatë nga rajoni i Splitit të vizitojnë vendin tonë. 
Përveç kësaj, TAV thekson se janë të lumtur që Croatia Airlines e ka njohur potencialin dhe ka marrë vendimin për të futur këtë lidhje të drejtpërdrejtë ajrore midis Shkupit dhe Splitit, e cila shpresojnë se do të bëhet një destinacion i rregullt dhe tradicional nga Aeroporti Ndërkombëtar Shkup në vitet e ardhshme.  
Gjatë sezonit turistik të këtij viti, Croatia Airlines planifikon të lidhë Kroacinë me 24 destinacione ndërkombëtare (d.m.th., 25 aeroporte evropiane) me fluturime në 47 linja ajrore ndërkombëtare. Konkretisht, 17.000 fluturime dhe mbi 1.820.000 ulëse të planifikuara nga Croatia Airlines.

TAV Maqedoni, operatori i Aeroportit Ndërkombëtar Shkup dhe Aeroportit Shën Apostulli Pal Ohër, tremujorin e parë të vitit 2023, janar-mars, e mbylli me gati 500.000 pasagjerë në dy aeroportet e Maqedonisë, që është një rritje prej 41% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2022. Në të njëjtën kohë, numri i fluturimeve në të dy aeroportet ishte 4.169, me një rritje vjetore prej 39%.