TAV Maqedoni dhe Klinika Zhan Mitrev me një zgjidhje për kufizimet e reja të udhëtimit: Testet e shpejta të antigjenit në Aeroportin Ndërkombëtar të Shkupit

TAV Maqedoni dhe Klinika Zhan Mitrev me një zgjidhje për kufizimet e reja të udhëtimit: Testet e shpejta të antigjenit në Aeroportin Ndërkombëtar të Shkupit

Për t'iu përgjigjur kufizimeve të fundit të udhëtimit të paraqitura për shkak të KOVID-19 nga vendet e BE/Shengenit, TAV Maqedoni, së bashku me laboratorin gjenetik në Klinikën Zhan Mitrev, krijuan një zgjidhje për kryerjen e testeve të shpejta të antigjenit pak para se të largohet pasagjeri.

 

Që nga e diela, 24 janar, një automjet i ambulancës për prova i spitalit klinik Zhan Mitrev është vendosur përpara ndërtesës së terminalit të Aeroportit Ndërkombëtar të Shkupit, afër hyrjes së vetme të hapur të pasagjerëve "Nisjet C", ku udhëtarët mund të performojnë testin e shpejtë antigjen dhe të marrin rezultatin brenda 15 deri në 20 minuta nga marrja e mostrës.

 

Automjeti mjekësor për testim i Laboratorit për gjenetikë dhe mjekësi të personalizuar "Zhan Mitrev" dhe Qendrës kërkimore për mikrobiologji të aplikuar dhe bioteknologji, do të jetë i pranishëm në Aeroportin Ndërkombëtar të Shkupit çdo ditë kur ka fluturime për në vendet që kërkojnë test të shpejtë të antigjenit, katër orë para kohës së ngritjes. për secilin nga destinacionet.

 

Qëllimi është të sigurohet një mundësi për pasagjerët që udhëtojnë në destinacione në Hollandë, Gjermani dhe Mbretërinë e Bashkuar, në mënyrë që ata të kenë kohë të mjaftueshme për të kryer një test të shpejtë antigjeni para se të hyjnë në ndërtesën e aeroportit dhe të fillojnë procedurat e aeroportit, nëse testin nuk e kanë bërë para arritjes së tyre në aeroport.

 

Për më shumë hollësi rreth vetë testit, i lusim pasagjerët që të kontaktojnë laboratorin "Zhan Mitrev" në 02/3091484 https://zmc.mk/en/services/microbiological-laboratory/. Ndërsa për informacion të detajuar në lidhje me testet e pranuara nga vendet e BE/Shengenit, ne i nxisim pasagjerët të kontaktojnë kompaninë e tyre ajrore dhe Ambasadën e vendit të udhëtimit të tyre.

 

Nëse udhëtarët vendosin të bëjnë një test të shpejtë antigjeni në Aeroportin Ndërkombëtar të Shkupit, në mënyrë që të mos krijojnë bllokime para ndërtesës së aeroportit, ne i nxisim ata të arrijnë në Aeroport të paktën 4 orë para kohës së ngritjes.

 

Siç është raportuar më parë, Holanda kërkon një test të shpejtë të detyrueshëm negativ të antigjenit jo më të vjetër se 4 orë para hipjes, përveç kërkesës së tyre për një test të detyrueshëm negativ PCR.

 

Gjermania kërkon një test negativ të shpejtë antigjeni të aprovuar nga OBSH jo më të vjetër se 48 orë, por gjithashtu pranon teste PCR, LAMP ose TMA.

 

Britania e Madhe kërkon një test negativ antigjeni jo më të vjetër se 72 orë, por gjithashtu pranon teste PCR ose LAMP.

 

Aktualisht, vetëm testet e shpejta të antigjenit të aprovuara nga OBSH mund të kryhen në Aeroportin Ndërkombëtar të Shkupit përmes shërbimeve të Klinikës Zhan Mitrev. Për të gjitha testet e tjera të KOVID-19, ne i nxisim pasagjerët t'i marrin ato në një spital/laborator të autorizuar para arritjes së tyre në aeroport.

 

Duke pasur parasysh që vendet e BE/Shengen vazhdimisht po ndryshojnë rregullat e udhëtimit në lidhje me KOVID-19 dhe secili vend po bën ndryshime në lidhje me kufizimet për qytetarët e Republikës së Maqedonisë së Veriut, ne u bëjmë thirrje udhëtarëve para se të nisen për udhëtimin e tyre, të kontrollojnë kërkesat e fundit me kompaninë e tyre ajrore dhe Ambasadën e vendit ku ata planifikojnë të udhëtojnë.