TAV: QË NGA TETORI, EUROVINGS DO TË FLUTUROJË NË LINJËN SHKUP – MYNIH

TAV: QË NGA TETORI, EUROVINGS DO TË FLUTUROJË NË LINJËN SHKUP – MYNIH

Duke filluar nga 31 tetori, kompania ajrore me buxhet të ulët Eurovings (Eurowings), anëtare e grupit  Lufthansa, do të hapë linjë të re nga Shkupi në Mynih, duke lidhur aeroportin e Shkupit “Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit” me aeroportin ndërkombëtar në Mynih.

Siç njoftuan përfaqësuesit zyrtarë të kompanisë ajrore, çmimet më të ulëta për biletat ajrore do të fillojnë nga çmimi 39.99 euro, dhe rruga do të lidhë qytetarët maqedonas dhe të gjithë udhëtarët e aeroportit të Shkupit me aeroportin kryesor në Mynih, aeroporti “Franc Jozef Shtraus”, i cili është aeroporti kryesor në qytetin gjerman. Kohët e fundit  Eurovings njoftoi 10 fluturime të reja përmes oqeanit nga aeroporti në Mynih.

Eurovings do të fluturojë në linjën Shkup-Mynih dy herë në javë, ose, çdo të martë dhe të premte, me Erbas  А320-200, me kapacitet prej 174 vende.

-Jemi të bindur se ky është një lajm i shkëlqyer për udhëtarët e Maqedonisë dhe të Gjermanisë sepse do të kenë edhe një linjë direkte që lidh dy vendet. Kjo gjithashtu shënon fillimin e punës të Eurovings, si një kompani me buxhet të ulët në pazarin maqedonas të aviacionit. Aeroporti i Shkupit “Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit” do të lidhet me aeroportin kryesor në Mynih, i cili do të përfaqësojë një zgjedhje dhe një mundësi të shkëlqyer për thellimin e komunikimit midis dy qytetet. Një faktor tjetër i rëndësishëm për Eurovings si anëtare e grupit Lufthanza, është se udhëtarët tanë, jo vetëm nga Maqedonia, por edhe nga rajoni, do të kenë një lidhje shtesë dhe në Evropë dhe në nivel ndërkontinental jashtë Mynihut – deklaroi Alper Ersoj, drejtor i përgjithshëm i TAV Maqedonisë.

Biletat e fluturimeve të kësaj linje janë tashmë në shitje nëpërmjet faqes së internetit të kompanisë ajrore eurowings.com.

-Në datën 31 tetor do të shënohet fillimi i  operacioneve tona në Maqedoni, me hapjen e linjës Shkup-Mynih, si lidhje e vetme ajrore midis dy qyteteve. Jemi të lumtur që Shkupi i bashkohet rrjetit tonë global prej 150 destinacione.  Ne besojmë se kjo linjë do të sigurojë mundësi të reja fantastike për forcimin e marrëdhënieve midis Maqedonisë dhe Gjermanisë, dhe me këtë do tju mundësojë udhëtarëve të të dy vendeve më lehtë të përjetojnë dy qytetet e shkëlqyera, Shkupin dhe Mynihu. I inkurajojmë të gjithë udhëtarët të vizitojnë faqen tonë të internetit eurowings.com, ku mund të rezervohen dhe të blihen biletat e avionit, me çmime të cilat fillojnë nga 39.99 euro, deklaroi Ivan Oreç, Drejtor i Zhvillimit të Rrjetit të Eurovings.  

Kompania ajrore me buxhet të ulët Eurovings, me seli në Keln, është anëtare e grupit Lufthanza. Fluturon në më shumë se 150 destinacione në më shumë se 40 vende nëpër Evropë dhe është e mirënjohur për rrjetin e shkëlqyer të linjave ajrore deri në lokacione tërheqëse turistike. Fluturon në shumë shtete në rajon, siç janë Shqipëria, Bullgaria, Kroacia, Sërbia, Kosova, Mali i Zi, Turqia. Eurovings është kompania ajrore më e shpejtë në rritje në vitin 2017, dhe këtë vit më shumë se 22 milionë udhëtarë do të fluturojnë me Eurovings.

Së fundmi, TAV Maqedonia shtoi gjashtë linja të reja ajrore në rrjetin e saj të destinacioneve, e cila është në rritje në të dy aeroportet, në Shkup dhe në Ohër. Nëpërmjet “Aleksandrit të Madh”, që nga korriku këtë vit udhëtarët janë të lidhur direkt me Romën, Maltën dhe Vaksjo (Suedi) me Viz er-in, ndërsa Katar Ervejsgjithashtu në korrik, vendosi fluturim direkt deri në Doha. Sezoni veror përsëri në destinacionin kryesor turistik në Maqedoni -  Ohri, u shënua me hapjen e linjës së re direkte deri në Katovicë në Poloni.

TAV Maqedonia i përfundoi shtatë muajt e parë të vitit 2017 me një rritje prej 8% të numrit të udhëtarëve, duke arritur 1.089.906 udhëtarë në të dy aeroportet – “Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit” në Shkup dhe “Shën Apostol Pali” në Ohër. Në korrik, në të dy aeroportet janë transportuar gjithsej  229.776 udhëtarë, i cili krahasuar me të njëjtin muaj të vitit 2016 shënon një  rritje prej 15%.

Pyetje të parashtruara shpesh

Për/nga Aeroporti ndërkombëtar Shkup ka transport të rregullt me autobus për udhëtarët, që kalon dhe ndalon në stacionet kryesore të autobusëve në të gjithë qytetin e Shkupit dhe mbërrin në Aeroport. Ky transport me autobus menaxhohet nga kompania V2V Transporter. Orari i autobusëve është përgatitur sipas orarit të fluturimeve në Aeroportin ndërkombëtar Shkup. Bileta në një drejtim për transport me autobus kushton 199 denarë. Më shumë informacion mund të gjeni në seksionin Udhëzues për pasagjerët  të faqes së internetit, dmth në seksionin Autobus.

Aeroporti ndërkombëtar Shkup është i hapur 24/7. Restorantet dhe kafenetë si Cakes & Bakes, Café In, Burger King dhe Need Stop janë gjithmonë në dispozicion të udhëtarëve; Salloni i biznesit (PrimeClass CIP Service) ofron rehati 24/7, dhe dyqani pa taksa (ATU Duty Free) është i hapur sipas fluturimeve dhe ofron një gamë të gjerë produktesh.

Regjistrimi në sportelet e kontrollit të pasagjerëve dhe bagazheve fillon 180 minuta (3 orë) përpara kohës së planifikuar të nisjes (STD) të specifikuar në biletën tuaj të linjës ajrore. Koha e mbylljes në sportelin e kontrollit të aeroportit është jo më vonë se 60 minuta përpara orës së planifikuar të nisjes të shënuar në biletën tuaj të avionit.
Që nga fillimi i pandemisë Kovid-19, për shkak të kërkesave për dokumente të ndryshme udhëtimi të vendosura nga vende të ndryshme, TAV Maqedoni ka apeluar që pasagjerët të arrijnë në aeroport 3 orë para nisjes.

Për informacione rreth fluturimeve, ndiqni faqen e internetit të Aeroportit ndërkombëtar Shkup, në rubrikën Arritjet dhe/ose Nisjet, , ku të gjitha ndryshimet në oraret e fluturimeve përditësohen në kohë reale, pra kur marrim informacion nga linjat ajrore.

Nëse keni nevojë për informata shtesë urgjente për fluturimin Tuaj, mund të kontaktoni sportelin informativ në Aeroportin ndërkombëtar Shkup në numrin e telefonit: +38923148333, i cili funksionon 24/7.

Pasagjerët lejohen të mbajnë sende për të cilat nuk bëhet pagesë siç janë: pallto, 1 umbrellë ose kallam, 1 çantë zonjash, 1 aparat fotografik ose dylbi, 1 shportë për bartjen e një të porsalinduri, 1 palë paterica ose pajisje të ngjashme protetike, pajisje mjekësore nga të cilat udhëtari varet, një sasi e mjaftueshme e ushqimit për foshnja.
Për sa i përket shumës së kompensimit për bagazh, ju lutemi kontaktoni linjën ajrore me të cilën fluturoni, pasi çdo linjë ajrore ka politikën dhe rregullat e veta të bagazheve.
Nëse keni pyetje specifike në lidhje me artikujt e lejuar / të palejuar në bagazhin tuaj, ju lutemi dërgoni pyetjen tuaj në Departamentin të marrëdhënieve me klientët në adresën e mëposhtme të emailit: customer.mk@tav.aero

 

Nëse humbni sendet tuaja personale në ndërtesën e aeroportit, ju lutemi raportojini ato në Sportelin e iInformacionit ose te një roje sigurie. Nëse tashmë jeni larguar nga aeroporti, ju lutemi shkruani në lost.property@tav.aero
Nëse gjeni një apo më shumë sende të humbura në ndërtesën e aeroportit, raportoni menjëherë në Departamentin e sigurisë, ose në Sportelin e informacionit dhe/ose dërgoni një e-mail në lost.property@tav.aero
Për sendet e humbura/gjetura në avion, ose në rast bagazhi të humbur ose të dëmtuar, ju lutemi raportoni menjëherë tek kolegët tanë në Shërbimin e bagazheve, që ndodhet në zonën e marrjes së bagazheve, pas kontrollit të pasaportës në zonën e arritjeve, ose shkruani në lostbaggage@tav.aero
Për më shumë informacion ju lutemi klikoni në linkun e mëposhtëm:

http://skp.airports.com.mk/mk-MK/passenger-guide-mk/airport-facilities-services-mk/page/lost-luggage-mk

 

Po. Që nga viti 2015, TAV Maqedoni ka prezantuar Wi-Fi internet falas në Aeroportin ndërkombëtar Shkup. Pasagjerët mund të përdorin internetin Wi-Fi falas përmes pajisjeve të tyre celulare thjesht duke u lidhur me rrjetin të quajtur: TAV Airports, pa pasur nevojë të vendosni një fjalëkalim.

Ju mund të parkoni automjetin tuaj në parkingun tonë pa rezervim paraprak. Ky shërbim është i disponueshëm 24/7 në Aeroportin ndërkombëtar Shkup.
Çmimorja për parkim:
1h – MKD 100
2h – MKD 150 
3h – MKD 200 
3h-4h – MKD 300 
4h-6h – MKD 400
6h-8h – MKD 500
24h – MKD 1,000
3-5 days – MKD 3,500
5-7 days – MKD 4,500
Çdo ditë shtesë – MKD 400    
Për më shumë informacion mbi shërbimet e parkimit, ju lutemi klikoni në Parking

Po. Aeroporti ndërkombëtar Shkup ka vende parkimi të shënuara posaçërisht për personat me aftësi të kufizuara dhe parkimi për ta është falas brenda 24 orëve. Duke treguar lejen e trafikut dhe ID-në e aftësisë së kufizuar në sportelet e parkimit, që ndodhet në ndërtesën e terminalit, nëpunësit tanë do të anulojnë biletën e parkimit dhe personi me aftësi të kufizuar do të përjashtohet automatikisht nga pagesa e parkimit. Nëse të gjitha hapësirat e parkimit për personat me aftësi të kufizuara janë të zëna, parkoni në një vend të rregullt dhe duke ndjekur të njëjtën procedurë do të përjashtoheni nga pagesa e parkimit.
Për më shumë informacion mbi shërbimet e parkimit, ju lutemi klikoni në Parking  ose në 
Udhëtarë me aftësi të kufizuara dhe udhëtarë me lëvizshmëri të zvogëluar – PRM

Po. Aeroporti ndërkombëtar Shkup ka Shërbim për ndihmë për pasagjerë me aftësi të kufizuar dhe lëvizshmëri të reduktuar – PLR. . Shërbimi ku mund të gjendet ky shërbim falas ndodhet pranë Sportelit të informacionit, në godinën e terminalit. Një person me lëvizshmëri të reduktuar (PLR) nënkupton çdo person, lëvizshmëria e të cilit është zvogëluar për shkak të paaftësisë fizike (shqisore ose lokomotore), deficitit intelektual, moshës, sëmundjes ose ndonjë shkaku tjetër.

Po. Në Aeroportin ndërkombëtar Shkup ka një dhomë për duhanpirje, e vendosur në zonën e kontrolluar nga siguria. Dhoma e duhanpirjes ndodhet ngjitur me daljen me numër 201, pra në anën e majtë pas kontrollit të pasaportës dhe pas postbllokut të sigurisë.
Përveç dhomës së pirjes së duhanit, pasagjerët mund të përdorin tarracat e hapura të kafeterive që ndodhen në hyrje të ndërtesës së terminalit të aeroportit.
Pirja e duhanit është e ndaluar në pjesën tjetër të ndërtesës së terminalit.

Nëse keni pyetje të përgjithshme për të cilat nuk keni nevojë për përgjigje të menjëhershme, ankesa apo lëvdata, na shkruani në customer.mk@tav.aero.. Ky është Departamenti për marrëdhënie me klientët, ku do të merrni përgjigje për pyetjet tuaja sa më shpejt të jetë e mundur.