TAV: easyJet hyri në tregun maqedonas me lansimin e linjës së re Gjenevë-Shkup

TAV: easyJet hyri në tregun maqedonas me lansimin e linjës së re Gjenevë-Shkup

Me një Airbus A320, i cili mund të strehojë 186 pasagjerë, linja ajrore me kosto të ulët bëri zbritjen e parë në Aeroportin Ndërkombëtar Shkup, duke shënuar fillimin e operimeve të tyre në tregun maqedonas.
 

 

-“Si TAV ne jemi vërtet të lumtur të dëshmojmë hyrjen e easyJet në tregun maqedonas, me nisjen e sotme të linjës së re nga Gjeneva, Zvicër në Shkup, Maqedoni të Veriut. Kryeqyteti i Maqedonisë do të lidhet me qytetin zviceran tre herë në javë, të hënën, të enjten dhe të premten, nga sot, 1 nëntor, gjatë gjithë sezonit dimëror. Linja ajrore me kosto të ulët do të fluturojë për herë të parë në Aeroportin Ndërkombëtar Shkup dhe ata kanë vendosur të fillojnë tani, pavarësisht krizës së vazhdueshme globale të aviacionit të shkaktuar nga Kovid-19 dhe faktit që shumë vende kanë ende kufizime të udhëtimit ajror. Gjeneva do të jetë destinacioni i tretë në Zvicër me lidhje ajrore me Aeroportin Ndërkombëtar Shkup, pas Cyrihut dhe Bazelit. Ne besojmë se kjo linjë ka një potencial të madh dhe ne jemi të etur për të parë zhvillimin e saj në periudhën e ardhshme”, tha Metin Batak, Drejtor i përgjithshëm i TAV Maqedoni.
 

 

Zyrtarët e TAV Maqedoni theksuan se kjo linjë e re do t'u mundësojë udhëtarëve nga Maqedonia dhe Zvicra të vizitojnë familjen dhe miqtë, ose të zbulojnë bukuritë e dy qyteteve – peizazhet piktoreske të Gjenevës me liqenin e qytetit të rrethuar nga Alpet zvicërane dhe vendet simpatike natyrore të Shkupit dhe monumente të pasura kulturore, qyteti i njohur si udhëkryq i Ballkanit.

 

At easyJet we are really happy to launch this new route between Geneva and Skopje. Our crews will be pleased to provide a warm welcome to both Swiss customers flying to meet friends and relatives or seeking for a new destination, and also Skopje inhabitants looking for a direct connection to Geneva.” , stated Thomas Haagensen, Northern Europe country director.

 

“Në easyJet ne jemi vërtet të lumtur që nisim këtë linjë të re midis Gjenevës dhe Shkupit. Ekuipazhet tona do të jenë të kënaqur të ofrojnë një mirëseardhje të ngrohtë për klientët zvicëranë që fluturojnë për të takuar miqtë dhe të afërmit ose kërkojnë një destinacion të ri, si dhe banorët e Shkupit që kërkojnë një lidhje të drejtpërdrejtë me Gjenevën.", deklaroi Thomas Haagensen, Drejtor për Evropën Veriore.

 

Rezervimi dhe paralajmërimi për biletat e fluturimit janë të disponueshëm në faqen e internetit të easyJet https://www.easyjet.com/en, me çmime duke filluar nga 1.476 denarë maqedonas* për një drejtim. Fluturimet janë planifikuar brenda orarit dimëror, nga sot, 1 nëntor 2021, deri më 25 mars 2022, të hëneve, të enjteve dhe të premteve.

 

TAV Maqedonia përfundoi 9 muajt e parë të vitit 2021 (janar-shtator) me gjithsej 994.237 pasagjerë, në të dy aeroportet e Maqedonisë, Aeroportin Ndërkombëtar Shkup dhe Aeroportin e Ohrit Shën Pal Apostulli, që është një rritje prej 57% krahasuar me të njëjtën periudhë në vitin 2020 dhe një rënie prej 52% krahasuar me 9-mujorin në vitin 2019, i konsideruar si vit referues për aviacionin. Deri në fillimin e pandemisë, TAV shënoi rritje të vazhdueshme të trafikut ajror në aeroportet e Maqedonisë.
 


 

Në të njëjtën periudhë janar-shtator 2021, të dy aeroportet kanë shërbyer gjithsej 11.203 fluturime, që është rritje prej 61% krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2020 dhe 34% rënie krahasuar me të njëjtën periudhë të vitit 2019.