TAV SOLLI 5 BLOGERË QË TË PROMOVOJNË MAQEDONINË TEK TURISTËT TURQ

TAV SOLLI 5 BLOGERË QË TË PROMOVOJNË MAQEDONINË TEK TURISTËT TURQ

Tav Maqedonia ishte organizatori i vizitës turistike në Maqedoni nga pesë blogerët e njohur turq, publiku i të cilëve në rrjetet sociale kalon mbi një milion përdorues. Qëllimi është për të tërhequr sa më shumë turistë turq në Maqedoni.

Tav Maqedonia, me mbështetje të bizneseve dhe hotelierëve lokalë në vend, solli pesë blogerë të njohur turq në një vizitë katërditore turistike në Maqedoni, me qëllim që të tregojë bukuritë e vendit si destinacion turistik dhe të tërheqë sa më shumë turistë nga Turqia në Maqedoni. 

Pesë blogerët e njohur dhe popullor, të njohur mes përdoruesve turq të mediave sociale me emrat: ,,yoldaolmak’’,  ,,kesfetsek’’,  ,,bizevdeyokuz’’ and ,,birhayalinpesinde’’, publiku i të cilëve tejkalon më shumë se një milion ndjekës në Facebook dhe Instagram, si dhe në bloget e tyre, arritën në Maqedoni më 24 maj dhe qëndruan në vend deri më 28 maj.

Vizita e tyre turistike ishte projektuar të jetë informative, por në të njëjtën kohë edhe aventurë, duke mbuluar vende të mrekullueshme për tu vizituar dhe monumente kulturore-historike në Shkup, Strumicë, Dojran, Ohër, Vevçan, Mavrovë, Dibër  dhe Manastir. Përfshiu vizitë të vendeve dhe aktiviteteve, si: fshati etno-maqedonas në Shkup, Kryqi mijëvjeçar në Vodno, kanioni Matka, turne vere, lokaliteti arkeologjik Stobi, parku nacional Mavrovë, shtëpia-muze e Ataturkut në Manastir, Muzeu i ujit në Ohër, of-roud safari, dhe shumë aktivitete të tjera tërheqëse për popullsinë më të re.   

-Në fakt, Turqia ka qenë tregu më i fortë turistik për Maqedoninë edhe shumë vite më pas, sipas statistikave për vizita turistike në vend. Por, duke e ditur se turistët më të zakonshëm nga Turqia në Maqedoni janë kryesisht njerëz në moshë mbi 60 vjeç, si dhe biznesmenë nga kompani dhe industri të ndryshme nga Turqia, qëllimi ynë është të prekim zemrat e gjeneratave të reja, njerëz që udhëtojnë me çanta duke vizituar qytete dhe duke shikuar destinacione të reja gjatë fundjavave. Pra, ideja jonë ishte që të ftojmë blogerët dhe fenomenët më me ndikim në mediat sociale në Turqi me qëllim që të prekim gjeneratën e re e ashtuquajtur ,,Z’’ e cila përdor inetrnetin, nëpërmjet blogerëve dhe faqeve më të vizituara turistike në rrjetet sociale që kanë mbi 1 milion ndjekës aktiv. Pas vizitës 4-ditore dhe ndërveprimeve të planifikuara në interenet në kuadër të bashkësive të mysafirëve tanë, presim të prekim deri në 2,5 milion vizitorë të rinj potencial nga Turqia në Maqedoni. Duke e ditur se sa e bukur është Maqedonia, me admirim duam të ndajmë këtë bukuri me brezin e ri nga Turqia dhe të mbështetim promovimin e turizmit Maqedonas në një nga tregjet më të rëndësishme turistike që vijnë në Maqedoni. Duke vlerësuar rezultatet nga ky aktivitet, ne synojmë që të njëjtën ta zbatojmë edhe në tregje të tjera të rëndësishme – dmth vende nga të cilat vijnë turistë në Maqedoni, tha Alper Ersoj, Drejtori i përgjithshëm i TAV Maqedonisë

Siç shpjegojnë nga TAV Maqedonia, kjo iniciativë është vetëm një pjesë nga marketing-aktivitetet e përgjithshme që ndërmer Departamenti i Marketingut i TAV Aeroporteve nga Stambolli, të cilët përfshijnë promovim të vazhdueshëm të aeroporteve maqedonase të panaireve më të rëndësishme ndërkombëtare të turizmit dhe aviacionit, por gjithashtu edhe promovim të Maqedonisë si destinacion turistik midis udhëtarëve botërorë.

Si rezultat i aktiviteteve të tilla të marketingut të TAV-it, në vitin 2016 një nga operatorët më të mëdhenj turistik evropian Tomas Kuk filloi të fluturojë nga aeroporti i Ohrit, duke sjellë turistë nëpërmjet fluturimet çarter Bruksel-Ohër, ndërsa në të njëjtën kohë vitin e kaluar linja ajrore izraelite Arkia filloi me fluturimet çarter në relacion Tel Aviv-Ohër. Këtë vit sërish, duke filluar nga 22 qershori, operatori turistik më i madh polak Rego-bis do të fillojë me fluturime çarter nga Katovica në Ohër.

TAV Maqedonia vazhdon të tregojë rritje të trafikut ajror. Në katër muajt e parë të vitit 2017 në dy aeroportet Maqedonase numri i përgjithshëm i udhëtarëve u rrit për 8% në nivel vjetor. Në të njëjtën periudhë, janar-prill, destinacioni më i frekuentuar i aeroportit të Shkupit Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit është Stambolli, me 12,4% të tregut, duke përfshirë të dy aeroportet - Ataturk dhe Sabiha Gokcen.

****************************************************************************************************

TAV Maqedonia falënderon: Agjencinë turistike Fibula air travel, hotelin Park, hotelin Marriot и Distrikt Bar & Kitchen në Shkupе, hotelin Aqualina në Ohër, Beach Bar Square – Stenje, restorantin Pelister, restorantin Vodenica, restoranin Belvedere, vinarinë Bovin, dhe kompleksin Banjat në Dibër, për mbështetjen e tyre për realizimin e udhëtimit të pesë blogerëve turq në Maqedoni, prej datës 24.05.2017 deri më 05.28.2017.

Pyetje të parashtruara shpesh

Për/nga Aeroporti ndërkombëtar Shkup ka transport të rregullt me autobus për udhëtarët, që kalon dhe ndalon në stacionet kryesore të autobusëve në të gjithë qytetin e Shkupit dhe mbërrin në Aeroport. Ky transport me autobus menaxhohet nga kompania V2V Transporter. Orari i autobusëve është përgatitur sipas orarit të fluturimeve në Aeroportin ndërkombëtar Shkup. Bileta në një drejtim për transport me autobus kushton 199 denarë. Më shumë informacion mund të gjeni në seksionin Udhëzues për pasagjerët  të faqes së internetit, dmth në seksionin Autobus.

Aeroporti ndërkombëtar Shkup është i hapur 24/7. Restorantet dhe kafenetë si Cakes & Bakes, Café In, Burger King dhe Need Stop janë gjithmonë në dispozicion të udhëtarëve; Salloni i biznesit (PrimeClass CIP Service) ofron rehati 24/7, dhe dyqani pa taksa (ATU Duty Free) është i hapur sipas fluturimeve dhe ofron një gamë të gjerë produktesh.

Regjistrimi në sportelet e kontrollit të pasagjerëve dhe bagazheve fillon 180 minuta (3 orë) përpara kohës së planifikuar të nisjes (STD) të specifikuar në biletën tuaj të linjës ajrore. Koha e mbylljes në sportelin e kontrollit të aeroportit është jo më vonë se 60 minuta përpara orës së planifikuar të nisjes të shënuar në biletën tuaj të avionit.
Që nga fillimi i pandemisë Kovid-19, për shkak të kërkesave për dokumente të ndryshme udhëtimi të vendosura nga vende të ndryshme, TAV Maqedoni ka apeluar që pasagjerët të arrijnë në aeroport 3 orë para nisjes.

Për informacione rreth fluturimeve, ndiqni faqen e internetit të Aeroportit ndërkombëtar Shkup, në rubrikën Arritjet dhe/ose Nisjet, , ku të gjitha ndryshimet në oraret e fluturimeve përditësohen në kohë reale, pra kur marrim informacion nga linjat ajrore.

Nëse keni nevojë për informata shtesë urgjente për fluturimin Tuaj, mund të kontaktoni sportelin informativ në Aeroportin ndërkombëtar Shkup në numrin e telefonit: +38923148333, i cili funksionon 24/7.

Pasagjerët lejohen të mbajnë sende për të cilat nuk bëhet pagesë siç janë: pallto, 1 umbrellë ose kallam, 1 çantë zonjash, 1 aparat fotografik ose dylbi, 1 shportë për bartjen e një të porsalinduri, 1 palë paterica ose pajisje të ngjashme protetike, pajisje mjekësore nga të cilat udhëtari varet, një sasi e mjaftueshme e ushqimit për foshnja.
Për sa i përket shumës së kompensimit për bagazh, ju lutemi kontaktoni linjën ajrore me të cilën fluturoni, pasi çdo linjë ajrore ka politikën dhe rregullat e veta të bagazheve.
Nëse keni pyetje specifike në lidhje me artikujt e lejuar / të palejuar në bagazhin tuaj, ju lutemi dërgoni pyetjen tuaj në Departamentin të marrëdhënieve me klientët në adresën e mëposhtme të emailit: customer.mk@tav.aero

 

Nëse humbni sendet tuaja personale në ndërtesën e aeroportit, ju lutemi raportojini ato në Sportelin e iInformacionit ose te një roje sigurie. Nëse tashmë jeni larguar nga aeroporti, ju lutemi shkruani në lost.property@tav.aero
Nëse gjeni një apo më shumë sende të humbura në ndërtesën e aeroportit, raportoni menjëherë në Departamentin e sigurisë, ose në Sportelin e informacionit dhe/ose dërgoni një e-mail në lost.property@tav.aero
Për sendet e humbura/gjetura në avion, ose në rast bagazhi të humbur ose të dëmtuar, ju lutemi raportoni menjëherë tek kolegët tanë në Shërbimin e bagazheve, që ndodhet në zonën e marrjes së bagazheve, pas kontrollit të pasaportës në zonën e arritjeve, ose shkruani në lostbaggage@tav.aero
Për më shumë informacion ju lutemi klikoni në linkun e mëposhtëm:

http://skp.airports.com.mk/mk-MK/passenger-guide-mk/airport-facilities-services-mk/page/lost-luggage-mk

 

Po. Që nga viti 2015, TAV Maqedoni ka prezantuar Wi-Fi internet falas në Aeroportin ndërkombëtar Shkup. Pasagjerët mund të përdorin internetin Wi-Fi falas përmes pajisjeve të tyre celulare thjesht duke u lidhur me rrjetin të quajtur: TAV Airports, pa pasur nevojë të vendosni një fjalëkalim.

Ju mund të parkoni automjetin tuaj në parkingun tonë pa rezervim paraprak. Ky shërbim është i disponueshëm 24/7 në Aeroportin ndërkombëtar Shkup.
Çmimorja për parkim:
1h – MKD 100
2h – MKD 150 
3h – MKD 200 
3h-4h – MKD 300 
4h-6h – MKD 400
6h-8h – MKD 500
24h – MKD 1,000
3-5 days – MKD 3,500
5-7 days – MKD 4,500
Çdo ditë shtesë – MKD 400    
Për më shumë informacion mbi shërbimet e parkimit, ju lutemi klikoni në Parking

Po. Aeroporti ndërkombëtar Shkup ka vende parkimi të shënuara posaçërisht për personat me aftësi të kufizuara dhe parkimi për ta është falas brenda 24 orëve. Duke treguar lejen e trafikut dhe ID-në e aftësisë së kufizuar në sportelet e parkimit, që ndodhet në ndërtesën e terminalit, nëpunësit tanë do të anulojnë biletën e parkimit dhe personi me aftësi të kufizuar do të përjashtohet automatikisht nga pagesa e parkimit. Nëse të gjitha hapësirat e parkimit për personat me aftësi të kufizuara janë të zëna, parkoni në një vend të rregullt dhe duke ndjekur të njëjtën procedurë do të përjashtoheni nga pagesa e parkimit.
Për më shumë informacion mbi shërbimet e parkimit, ju lutemi klikoni në Parking  ose në 
Udhëtarë me aftësi të kufizuara dhe udhëtarë me lëvizshmëri të zvogëluar – PRM

Po. Aeroporti ndërkombëtar Shkup ka Shërbim për ndihmë për pasagjerë me aftësi të kufizuar dhe lëvizshmëri të reduktuar – PLR. . Shërbimi ku mund të gjendet ky shërbim falas ndodhet pranë Sportelit të informacionit, në godinën e terminalit. Një person me lëvizshmëri të reduktuar (PLR) nënkupton çdo person, lëvizshmëria e të cilit është zvogëluar për shkak të paaftësisë fizike (shqisore ose lokomotore), deficitit intelektual, moshës, sëmundjes ose ndonjë shkaku tjetër.

Po. Në Aeroportin ndërkombëtar Shkup ka një dhomë për duhanpirje, e vendosur në zonën e kontrolluar nga siguria. Dhoma e duhanpirjes ndodhet ngjitur me daljen me numër 201, pra në anën e majtë pas kontrollit të pasaportës dhe pas postbllokut të sigurisë.
Përveç dhomës së pirjes së duhanit, pasagjerët mund të përdorin tarracat e hapura të kafeterive që ndodhen në hyrje të ndërtesës së terminalit të aeroportit.
Pirja e duhanit është e ndaluar në pjesën tjetër të ndërtesës së terminalit.

Nëse keni pyetje të përgjithshme për të cilat nuk keni nevojë për përgjigje të menjëhershme, ankesa apo lëvdata, na shkruani në customer.mk@tav.aero.. Ky është Departamenti për marrëdhënie me klientët, ku do të merrni përgjigje për pyetjet tuaja sa më shpejt të jetë e mundur.