AEROPORTI I SHKUPIT PËRSËRI FITON NJOHJE NË ACI WORLD'S ZËRIN E INICIATIVËS SË KLIENTIT

AEROPORTI I SHKUPIT PËRSËRI FITON NJOHJE NË ACI WORLD'S ZËRIN E INICIATIVËS SË KLIENTIT

Përmes kësaj nisme, janë njohur aeroportet që vazhduan t'u jepnin përparësi klientëve të tyre dhe mbetën të përkushtuar për të siguruar që zëri i tyre të dëgjohej gjatë pandemisë nga KOVID-19 në vitin 2021.  

 

Aeroporti ndërkombëtar Shkup përsëri njihet nga Këshilli ndërkombëtar i aeroporteve në iniciativën e quajtur "Zëri i klientit", i cili njeh dhe njeh aeroportet që bënë përpjekje të konsiderueshme në mbledhjen e komenteve të pasagjerëve përmes programit ACI për Cilësinë e shërbimit të aeroportit (ASQ) që i ndihmon aeroportet të kuptojnë më mirë klientët dhe për të ofruar një përvojë superiore ndaj klientit në rrethanat aktuale.

“Ne jemi të kënaqur që Aeroporti ndërkombëtar Shkup është njohur sërish nga Këshilli ndërkombëtar i aeroporteve, për të dytën herë radhazi që nga fillimi i kësaj nisme në vitin 2020, si një aeroport që dëgjon mendimet e klientëve të tij, pavarësisht rrethanave ende të vazhdueshme pandemike. Megjithatë, pavarësisht rrethanave, kënaqësia e klientëve tanë është gjithmonë prioriteti ynë kryesor. Nëpërmjet sondayhit ASQ të ACI-së, ne jemi më pranë klientëve tanë pasi dëgjimi i mendimeve dhe komenteve të tyre na ndihmon vërtet të përmirësojmë shërbimet tona me vetëm një qëllim përpara, të përmbushim nevojat dhe pritshmëritë e pasagjerëve që udhëtojnë nëpër aeroportet tona dhe në të njëjtën kohë t'i bëjmë ata të ndihen të sigurt dhe të relaksuar.” deklaron Metin Batak, Drejtor i përgjithshëm i TAV Maqedoni.

Sipas informacionit nga ACI, Aeroporti i Shkupit është një nga mbi 200 aeroportet në mbarë botën që kanë pasur prioritet dëgjimin e klientëve gjatë pandemisë dhe kanë marrë këtë mirënjohje. Aeroporti i Shkupit i takon grupit prej 86 aeroportesh në rajonin e Evropës; ndjekur nga 73 aeroporte në rajonin Azi-Paqësor, 32 aeroporte nga Amerika e Veriut, 16 aeroporte nga Amerika Latine-Karaibet, 10 aeroporte nga Afrika dhe 8 aeroporte nga Lindja e Mesme.

 

“Pandemia ka shkaktuar ndryshime thelbësore në sjelljen njerëzore dhe ka provokuar një grup krejtësisht të ri pritshmërish që ndikojnë në mënyrën se si duhet të përjetohen produktet dhe shërbimet – nga prioritizimi i shëndetit deri tek rritja e digjitalizimit, siç janë pikat e kontaktit pa kontakt. Zëri i klientit thekson angazhimin e vazhdueshëm të aeroporteve për të kuptuar pritshmëritë në zhvillim të përdoruesit përfundimtar, publikut udhëtues, në këto kohë sfiduese.”, tha Drejtori i përgjithshëm botëror i ACI, Luis Felipe de Oliveira.

 

TAV Maqedoni e përfundoi vitin 2021 me gjithsej 1,392,378 pasagjerë të cilët udhëtuan nëpër të dy aeroportet e Maqedonisë, Aeroportin ndërkombëtar Shkupit dhe Aeroportin e Ohrit Shën Apostulli Pal. Ky numër, krahasuar me vitin 2019 (2,677,.618), si vit referues, apo një vit para pandemisë, tregon rënie prej 48% të trafikut të pasagjerëve, ndërsa krahasuar me vitin 2020, kur kishte gjithsej 782,876 pasagjerë, tregon rritje me 78% në numrin e pasagjerëve.