Havash i TAV do të jetë konsulent i TAV Maqedoni për shërbimet e pritjes dhe transferimit në aeroportin e Shkupit

Havash i TAV do të jetë konsulent i TAV Maqedoni për shërbimet e pritjes dhe transferimit në aeroportin e Shkupit

Havash (Havaş), një kompani që është pjesë e TAV Aerporte dhe Grupacionit ADP, do të operojë si kompani konsulente për TAV Maqedoni për shërbimet e pranimit dhe dërgimit të avionëve, pasagjerëve, bagazheve, mallrave dhe postës, që ofrohen për linjat ajrore të Aeroportit Ndërkombëtar Shkup, njoftojnë nga TAV Maqedoni. 

Siç shpjegohet nga operatori i aeroportit, Havash është një markë e njohur e specializuar në operacionet e aeroportit për marrjen dhe dërgimin e mallrave në Turqi dhe tregje të tjera ku operon grupacioni i TAV Aerporte.

Prandaj, kjo kompani është e angazhuar në tregun maqedonas si kompani konsulente, me qëllim të transferimit të njohurive dhe aftësive të saj, si dhe përvojës së pasur afatgjatë ndërkombëtare.

Metin Batak, Drejtor i përgjithshëm i TAV Maqedoni, tha: “Si një degë 100% e TAV Aerporte, Havash do të ofrojë shërbime konsulence për TAV Maqedoni, me qëllim të rritjes së cilësisë së shërbimeve që ofrohen për kompanitë ajrore. Në TAV Maqedoni tashmë kemi një ekip të kualifikuar dhe kompetent për pritje dhe përgatitje, dhe tani do të përfitojmë shtesë nga përvoja ndërkombëtare e Havas. Çmimi për cilësinë e shërbimeve të aeroportit (ASQ), të cilin Aeroporti Ndërkombëtar Shkup e mori për herë të 7-të këtë vit, është dëshmi e përkushtimit tonë të vazhdueshëm për të përmirësuar kënaqësinë e klientëve, duke përdorur njohuritë dhe aftësitë kolektive të grupit. Këtë herë do të kemi përfitime të mëdha nga ekspertiza globale e Havash. "Ata do të na ndihmojnë të dallojmë në proceset tona të pranimit dhe kontraktimit, në mënyrë që të ofrojmë shërbime të shkëlqyera për linjat tona ajrore."        

S. Mete Erna, Drejtor i përgjithshëm i Havash, tha: “Ne vlerësojmë të gjitha mundësitë për t'u rritur jashtë vendit në fushat tona të punës, në të cilat fokusohemi në ofrimin e shërbimit më të mirë për partneritetet tona. Ne do të transferojmë përvojën dhe njohuritë tona shumëvjeçare ndërkombëtare në aeroportin e Shkupit, një qendër e rëndësishme në Ballkan, në shërbimet e pritjes dhe dërgesës. Ne jemi të kënaqur të ofrojmë shërbime konsulence dhe të zgjerojmë rrjetin tonë global të shërbimeve. Ne do të vazhdojmë të jemi partneri i preferuar i biznesit i linjave ajrore dhe aeroporteve."

Aeroportet TAV janë prezente në tregun maqedonas që nga viti 2010. Përmes TAV Maqedoni, ata morën përsipër operimet nga Qeveria në dy aeroportet maqedonase - Aeroporti Ndërkombëtar Shkup dhe Shën Apostulli Pal Ohër.

TAV Maqedoni me sukses menaxhon dhe zhvillon aeroportet e Shkupit dhe Ohrit, të cilët në 10 vjet, nga viti 2010 deri në vitin 2020, arritën katërfishim të numrit të pasagjerëve, nga 640 mijë në vitin 2009, duke arritur në 2,7 milionë pasagjerë në të dy aeroportet e Maqedonisë në vitin 2019, para fillimit të pandemisë së Kovid-19. Gjatë të njëjtës periudhë, numri i destinacioneve të shërbyer u rrit në 44 nga 15, për shkak të aktiviteteve të rëndësishme të marketingut, përfitimeve të rrjetit global të TAV-it, i cili sot shtrihet në 90 aeroporte në 29 vende.

Deri në fillimin e krizës me Kovid-19, TAV Maqedoni çdo vit shënonte rezultate të shkëlqyera me rritje dyshifrore të trafikut të pasagjerëve. Pas vitit 2020 si viti i parë i pandemisë, 2021 ishte një vit stabilizimi dhe fillimi i rimëkëmbjes së trafikut të pasagjerëve i cili arriti në 78% krahasuar me vitin 2020, por gjithsesi 48% më pak se viti 2019 para pandemisë. Këtë vit, 2022, me investimin për rehabilitimin e pistës në aeroportin e Shkupit, TAV Maqedoni vazhdon të zhvillojë një aeroport në kryeqytetin e Maqedonisë si qendra kryesore në Ballkan.