NË AEROPORTIN E SHKUPIT: „TAV MAQEDONIA“ HAP PESË LINJAT E REJA ME „VIZER“

NË AEROPORTIN E SHKUPIT: „TAV MAQEDONIA“ HAP PESË LINJAT E REJA ME „VIZER“

Me dërgimin e sotëm të fluturimeve të reja për në Oslo dhe Friedrichshain, kompania që operon me aeroportet maqedonase festoi hapjen e pesë rrugëve të reja nga “Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit”: Oslo, Friedrichshain, Barcelona, Nuremberg dhe Hamburg

Me fluturimin e parë deri në kryeqytetin e Norvegjisë Oslo, në orën 6 të mëngjesit të sotëm, si dhe me fluturimin e parë deri në qytetin jugor gjerman Friedrichshain pasdite në orën 13 e 30 minuta, TAV Maqedonia filloi javën në të cilën hapen pesë linjat e reja me kompaninë me buxhet të ulët ,,Vizer”.   

-Me fillimin e verës ,,TAV Maqedonia’’ organizoi edhe një surprizë të këndshme për pasagjerët e aeroportit Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit. Pesë destinacionet e reja me kompaninë ajrore ,,Vizer’’ deri në Oslo, Friedrichshain, Barcelona, Hamburg dhe Nuremberg, janë një mundësi e shkëlqyer për ata që ende nuk kanë vendosur se ku do t’i kalojnë pushimet e tyre. Sigurisht, ne presim dhe ardhjen e turistëve dhe biznesmenëve në këto linja, si dhe ardhje më të lehtë e më të shpeshtë në atdhe të bashkatdhetarëve tanë që jetojnë në këto dhe në vendet përreth. ,,TAV Maqedonia’’ është tërësisht e përkushtuar për t’ju ofruar shërbim të mirë pasagjerëve tanë, deklaroi Zoran Krstevski, drejtor i përgjithshëm i TAV Maqedonisë.

Ai shtoi se me hapjen e këtyre linjave të reja ajrore pritet rritje të mëtejshme e trafikut dhe numrit të pasagjerëve të ,,Aleksandrit të Madh’’.

Aeroplani për në Friedrichshain fluturoi me 108, dhe vonë pasdite do të kthehet në Maqedoni me 169 pasagjerë.

Nesër pasdite (30 qershor) në orën 18 e 25 minuta  nga ,,Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit’’ do të niset dhe aeroplani i parë për në destinacionin e ri Barcelona, me të cilin Shkupi dhe Maqedonia për herë të parë do të lidhen në mënyrë ajrore me Spanjën.

Ndërsa të mërkurën, më 1 korrik, aeroporti i Shkupit do të hapë linjat e reja për në Hamburg, në orën 6 e 15 minuta në mëngjes, si dhe për në Nuremberg, në orën 13 e 15 minuta pasdite.  

Pesë linjat e reja për në qytetet evropiane do të jenë dy herë në javë. Për në Friedrichshain dhe Oslo të hënën dhe të premten, për në Barcelonë të martën dhe të shtunën, ndërsa për në Hamburg dhe Nuremberg të mërkurën dhe të dielën.

Vitin e kaluar aeroporti i Shkupit ,,Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit’’ pësoi arritje të rëndësishme – arriti 1 milion pasagjerë në nivel vjetor, vetëm në 10 muajt e parë.

Vitin e kaluar 2014 ,,TAV Maqedonia’’ shërbeu pothuajse 1,3 milion pasagjerë dhe në këtë mënyrë vërejti rritje prej 20 për qind në nivel vjetor, në të dy aeroportet – i Shkupit ,,Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit’’ dhe i Ohrit ,,Shën Apostol Pali’’.

Orari i fluturimeve verore 2015 – Pesë destinacionet e reja nga aeroporti i Shkupit ,,Aeroporti Ndërkombëtar i Shkupit’’

 

Destinacion Dita e javës Nisja nga aeroporti i Shkupit
Oslo E hënë dhe E premte Ora 06:00
Friedrichshain E hënë dhe E premte Ora 13:30
Barcelona E martë dhe E shtunë Ora 18:25
Hamburg E mërkurë dhe E diel Ora 06:15
Nuremberg E mërkurë dhe E diel Ora 13:15