AEROPORTI I SHKUPIT FITUES PËR HERËN E 7-TË TË ÇMIMIT ASQ PËR AEROPORTIN MË TË MIRË SIPAS MADHËSISË NË EVROPË DHE PËR MASAT MË TË MIRA HIGJIENIKE NË EVROPË NGA ACI

AEROPORTI I SHKUPIT FITUES PËR HERËN E 7-TË TË ÇMIMIT ASQ PËR AEROPORTIN MË TË MIRË SIPAS MADHËSISË NË EVROPË DHE PËR MASAT MË TË MIRA HIGJIENIKE NË EVROPË NGA ACI

Aeroporti ndërkombëtar Shkup fiton Çmimin e cilësisë së shërbimit të Aeroporteve (ASQ) për vitin 2021 nga Këshilli ndërkombëtar të aeroporteve (ACI) për Aeroportin më të mirë sipas madhësisë dhe rajonit (2 deri në 5 milionë pasagjerë në vit në Evropë) dhe Masat më të mira higjienike sipas rajonit (Evropë) për vitin 2021.

Pas ASQ Awards të marra në 2012, 2013, 2015, 2018, 2019 dhe 2020, kjo është hera e 7-të që Aeroporti i Shkupit shpërblehet si aeroporti më i mirë për nga madhësia në rajonin e Evropës.

 

Aeroporti ndërkombëtar Shkup, i operuar nga TAV Maqedonia është shpërblyer nga Këshilli ndërkombëtar i aeroporteve (ACI) me Çmimin e cilësisë së shërbimit të aeroporteve (ASQ) si Aeroporti më i mirë sipas madhësisë dhe rajonit (2 deri në 5 milionë pasagjerë në vit në Evropë) dhe për Masat higjienike më të mira sipas rajonit (Evropë) për vitin 2021.

Këshilli ndërkombëtar i aeroporteve (ACI) botëror ka zbuluar sot marrësit e Çmimeve të cilësisë së shërbimit të aeroporteve (ASQ) të këtij viti, të cilat festojnë dhe shfaqin aeroportet më të mira në botë siç shprehet nga udhëtarët.

Kjo është hera e 7-të që Aeroporti i Shkupit shpërblehet si Aeroporti më i mirë për nga madhësia në rajonin e Evropës. TAV Maqedonia mori çmimet e mëparshme ASQ për Aeroportin e Shkupit për 2020, 2019, 2018, 2015, 2013 dhe 2012.

“Kjo është hera e shtatë që marrim një lajm kaq të mirë që Aeroporti ndërkombëtar Shkup fiton çmimin ASQ të ACI-së si Aeroporti më i mirë sipas madhësisë dhe rajonit dhe hera e dytë radhazi që nga viti i kaluar për masat më të mira higjienike sipas rajonit për vitin 2021. Jemi të kënaqur që Këshilli ndërkombëtar i aeroporteve e ka vlerësuar Aeroportin e Shkupit, sepse këto çmime dhe mirënjohje janë dëshmi për përpjekjet tona të jashtëzakonshme në një kohë kaq të jashtëzakonshme, pasi viti 2021 ishte një vit kur ne ende po përballeshim fuqishëm me efektet e pandemisë globale. Megjithatë, pasagjerët dhe klientët tanë kanë dëshmuar dhe konfirmuar edhe një herë përkushtimin, punën e palodhur dhe përkushtimin tonë. Jemi mirënjohës, krenarë dhe të privilegjuar për vlerësimin pozitiv të punës sonë, veçanërisht nëse marrim parasysh sfidat për shkak të rrethanave aktuale. Ky çmim ASQ 2021 nga ACI është një tjetër mirënjohje për të gjithë stafin tonë dhe mirënjohje për përpjekjet e tyre të përditshme dhe punën e përkushtuar për të ofruar shërbimet më të mira të mundshme dhe për të arritur përmbushjen e nevojave të pasagjerëve dhe klientëve tanë. Në këtë pikë, më lejoni të përmend dhe të shpreh vlerësimin tim edhe për kompanitë tona e ndërlidhura dhe stafin e tyre – ATU (Duty Free Shop), BTA (Ushqime dhe Pije), TAV MOS (Shërbimet të klasit të parë dhe komercial), TAV Technologies (shërbime IT) dhe Euroclean (Shërbimet e pastrimit) që ofrojnë shërbime dhe vlerë shtesë për përvojën e aeroportit për klientët tanë. Në fund, do të doja të theksoja se TAV Maqedoni, si operator aeroporti me prioritet kryesor të tij janë pasagjerët dhe përvoja më e mirë e tyre e udhëtimit nëpër aeroportet tona, do të vazhdojë të përmbushë pritjet e klientëve dhe të përmirësojë shërbimet e ofruara në aeroporte për të arrihen nivele të reja më të larta të kënaqësisë së klientit”, tha Drejtori i përgjithshëm i TAV Maqedoni, Metin Batak.

Aeroportet anembanë globit kanë vazhduar t'i japin përparësi dëgjimit dhe përshtatjes me nevojat në zhvillim të klientëve të tyre përmes sondazheve të ASQ, pavarësisht krizës së vazhdueshme. Në vitin 2021, me masat shëndetësore në zhvillim dhe një grup të ri pritshmërish që ndikojnë në mënyrën se si shpërndahet dhe përjetohet përvoja e aeroportit, pandemia KOVID-19 vazhdoi të ketë një ndikim të madh në trafikun e pasagjerëve.

“Urime për Aeroportin ndërkombëtar Shkup për fitimin e çmimit Aeroporti më i mirë sipas madhësisë dhe rajonit (2 deri në 5 milionë pasagjerë në vit në Evropë) dhe Masat më të mira higjienike nga rajoni (Evropë) për vitin 2021, gjë që tregon qartë se ata po i japin përparësi klientëve të tyre gjatë një viti shumë të vështirë. kur është thelbësore të sigurohet se zëri i tyre dëgjohet. Kjo arritje përfaqëson angazhimin e Aeroportit ndërkombëtar Shkup për të ofruar vazhdimisht një përvojë të jashtëzakonshme sipas mendimit të klientëve të tyre”, tha Drejtori i përgjithshëm i ACI World, Luis Felipe de Oliveira.

Si pjesëmarrës në Programin e sondazhit ASQ, Aeroporti ndërkombëtar Shkup konkurron me aeroportet me të njëjtën madhësi – nga 2 deri në 5 milionë pasagjerë në vit dhe në të njëjtin rajon – Evropë, kështu që në vitin 2021, ky panel anketues i ASQ përbëhej nga gjithsej 11 aeroportet: Aeroporti Madeira, Aeroporti Krasnojarsk, Aeroporti Menorka, Aeroporti Santiago, Aeroporti i Shkupit, Aeroporti Sola, Aeroporti i Tbilisit, Aeroporti i Talinit, Aeroporti Vaernes, Aeroporti i Torinos dhe Aeroporti i Zagrebit.

Nisma e ACI ASQ është unike pasi i vetmi program i standardeve globale i industrisë së aeroportit që mat kënaqësinë e pasagjerëve ndërsa pasagjerët janë në aeroport. I implementuar në afro 400 aeroporte në mbarë botën, programi ASQ ofron një vlerësim të thelluar të cilësisë së përvojës së shërbimit ndaj klientit. Baza e të dhënave që rezulton lejon një analizë gjithëpërfshirëse të përvojës së shërbimit ndaj klientit në çdo aeroport pjesëmarrës. Rezultatet e këtij viti njohin fituesit e ASQ Award si aeroportet më të mira në botë për cilësinë e përvojës së klientëve të tyre.

Pyetjet e reja lidhur me shëndetin dhe higjienën, të shtuara në pyetësorin e anketës në vitin 2020, i lejojnë aeroportet të kuptojnë më mirë përgjigjen e klientëve ndaj masave të reja shëndetësore që lidhen me KOVID-19 dhe kategoria përkatëse e çmimeve njeh aeroportet që janë përgjigjur me sukses këtyre sfidave në sytë e udhëtarëve.

Nga të dhënat e mbledhura në vitin 2021 nga mbi 370.000 sondazhe, 111 çmime janë fituar nga 88 aeroporte individuale në mbarë botën. Kategoritë e çmimeve përfshijnë aeroportet më të mira sipas madhësisë (pasagjerë në vit) dhe rajon, si dhe masat më të mira të higjienës sipas rajoneve, nga të cilat dolën 46 fitues.

Pavarësisht sfidave të paraqitura nga pandemia qysh në vitin 2021, aeroportet arritën të mbledhin mbi 370.000 sondazhe nga klientët e tyre gjatë gjithë vitit dhe 111 çmime janë fituar nga 88 aeroporte individuale në mbarë botën.

TAV Maqedoni për dy muajt e parë të vitit 2022 shënon gjithsej 215.227 pasagjerë në të dy aeroportet, Aeroporti Ndërkombëtar Shkup dhe Aeroporti Shën Apostulli Pal i Ohrit, me rënie të numrit të përgjithshëm të pasagjerëve për 29%, krahasuar me statistikat e janarit dhe shkurtit 2019, si vit referues, ndërsa krahasuar me vitin 2021 statistikat tregojnë trend pozitiv të rritjes së numrit të pasagjerëve.